Landsskuet 2021 aflyses

30. maj 2021, 13:58
Pressefoto

Landsskuet i Herning, der skulle have fundet sted den 1.-3. juli, er blevet aflyst på baggrund af den genåbningsplan, som Folketinget forhandlede sig frem til for nylig.

- Med udsigt til at skulle holde et landsdækkende dyrskue over tre dage med maksimalt 10.000 gæster dagligt, finder vi det ikke forsvarligt rent økonomisk at gennemføre årets arrangement. Samtidig umuliggør restriktioner for forsamlinger i stalde og haller samt på vores campingplads det sociale samvær, som er en stor del af glæden ved at mødes til landbrugets store sommerfest. Derfor må vi desværre i lighed med andre større dyrskuer og med beklagelse for andet år i træk aflyse Landsskuet, lyder det fra formand for Landsskuet Kristian Gade i en pressemeddelelse.

Det store dyrskue med 2500 dyr fra hele landet plejer hvert år at samle omkring 50.000 gæster på Landsskuepladsen.

Her bor dyreudstillere på en campingplads ved siden af staldene, så de kan passe og klargøre dyrene til udstillingen og konkurrencerne, der både foregår indendørs og udendørs.

Aflysningen omfatter også Landsskuets udstilling af maskiner og produkter til landbruget og livet på landet.

Landsskuets bestyrelse og medarbejdere arbejder nu i stedet frem mod næste års arrangement, der efter planen finder sted i dagene 30. juni-2. juli 2022.