Viborg Kommune ombytter pas

27. maj 2021, 11:31
Arkivfoto: Free/Deleuranfoto

fjends 208.000 borgere i Danmark har på grund af en it-fejl fået et pas med fejl i fingeraftrykket, og i efteråret blev det besluttet, at de kan få det gratis ombyttet.

I Viborg Kommune har omkring 17.000 borgere fået digital post eller brev med tilbud om ombytning, og hvis man gerne vil nå at bytte passet før ferien, kan man med fordel booke tid i Borgerservice nu, oplyser Viborg Kommune i en pressemeddelelse.

Omkring 5000 borgere i kommunen har allerede benyttet sig af tilbuddet, og de sidste 12.000 opfordres til at komme afsted nu, hvis man skal bruge passet i sommerferien.

- Vi har lige nu mange ledige tider til pasombytning i Borgerservice, så jeg vil opfordre borgere, der har fået brev fra os, til at få booket en tid hurtigst muligt. Ellers kan det blive vanskeligt for os at nå alle ombytninger op til sommerferien, eller når grænserne åbnes igen, siger afdelingsleder i Borgerservice Mette Camilla H. Bech-Møller.

Det er vigtigt, at man medbringer sit gamle pas, når man kommer for at lave ombytningen.

Det er frivilligt, om man vil ombytte sit pas, men Rigspolitiet anbefaler ombytningen, da der fremadrettet kan være en risiko for problemer ved indrejse til andre lande.