En himmelsk mundfuld til sultne motionister

Sinna Maagaard har som udgangspunkt tænkt sig at gennemføre sommermotion i Stoholm udendørs

26. maj 2021, 11:16
1 af 2 Sinna Maagaard var selv hoppet i en flyverdragt, mens hendes loyale følge af motionister viseligt havde taget svedegearet på til den første af ni datoer med sommermotion i Stoholm. Foto: Henrik Bagge
2 af 2 Selv om instruktør Sinna Maagaard spøgefuldt talte om »ren afstraffelse« til den første session på atletikbanen, kunne de hovedsageligt aldrende motionister slet ikke vente med at komme i gang efter den lange indespærring. Foto: Henrik Bagge

stoholm Nogle laver lidt spontane strækøvelser, andre hopper lidt på stedet, og så er der dem, der nærmest står og skraber i jorden for at komme i gang.

Rastløsheden er til at tage at føle på denne torsdag, mens instruktør Sinna Maagaard klokken 9.30 på Stoholm Atletikstadion leverer en kort orientering og velkommen tilbage til omkring 25 friske seniormotionister og et par lidt yngre modeller, der har stået opstaldet i isolation alt for længe på grund af coronarestriktioner og forsamlingsloft.

- Hvor er det godt at se jer igen. Jeg har ventet så meget på at få lov at sende sådan en dejlig flok kvier og tyrekalve på græs, råber Sinna Maagaard til sin besætning, og der lyder et brøl tilbage.

Den rene afstraffelse

Det er lidt på grund af det indendørs forsamlingsloft, at hun i dag har lagt den første session af ni gange sommermotion udendørs, men det er også på grund af den friske luft og den variation, det giver i motionen, at have atletikkens røde cindersbane til rådighed.

- Den er jo 400 meter lang, og de skal i hvert fald rundt om banen et par gange. Det bliver ren afstraffelse i dag, lyder det frydefuldt og grinende fra Sinna Maagaard til journalisten, og et par ældre herrer tæt på ryster på hovedet over den galskab, de hører.

Hun kan også bruge løbebanens fire spor til noget, så de, der går langsomst, kan tage inderbanen, mens »raske fjed-typerne« må trække ud i yderbanen.

- Man skal jo sørge for, at alle får noget ud af det, og vil man gerne løbe stærkt og have pulsen rigtig op, tager man bare den store runde. Det er den måde, man kan organisere en time på, så alle får det maksimale ud af det. Det er derfor, jeg synes, det er fedt at gøre det herude, siger Sinna Maagaard.

Det giver mere at være ude

Egentlig må det meste af flokken godt komme ind i hallen nu på en enkelt vaccine og en negativ test, men Sinna Maagaard synes, det giver mere at være ude, hvis omstændighederne tillader det.

Så kan man altid trække indenfor, hvis vejret en dag skulle blive helt tovlig.

Sommermotion i Stoholm er planlagt til ni torsdage hen over de varme måneder til og med august med en sommerferiepause gennem næsten hele juli.

Som udgangspunkt mødes man altså udendørs, og man opfordres til at medbringe en liggemåtte samt et par flasker med enten vand eller sand til styrketræningen.