Spar-købmand før Grundlovssalg Det er dejligt at være herre i eget hus

Daniel Hovgaard Nielsen er allerede faldet godt til i Stoholm efter en måned som købmand

02. juni 2021, 10:47
1 af 3 Daniel Hovgaard Nielsen har ikke fortrudt, at han valgte at blive selvstændig købmand i Spar i Stoholm. Foto: Henrik Bagge
2 af 3 Daniel Hovgaard Nielsen forbereder flere moderniseringer i butikken, men der er ingen grund til at lave om på noget, der virker, så vinafdelingen får lov at blive stående, som den er. Foto: Henrik Bagge
3 af 3 Daniel Hovgaard Nielsen har en del tatoveringer på armen, blandt andet hans eget fødselstidspunkt og hans toårige søns håndaftryk. Også teksten »For verden er man bare én person, men for én person kan man betyde verden« pryder armen, og så har han som diabetiker tatoveret »diabetes type 1« til orientering, hvis han »en dag skulle falde om«, som han udtrykker det. Foto: Henrik Bagge

stoholm Bilen kan næsten selv finde vej fra Klejtrup, selv om det kun er to måneder siden, at han begyndte at køre på arbejde i Stoholm.

Efter en april måned med overlevering fra den tidligere købmand, Mikkel Andersen, har 28-årige Daniel Hovgaard Nielsen den sidste måned været købmand i Spar i Stoholm.

- Jeg overtog det den 1. maj, og det er faktisk gået rigtig godt, synes jeg. Vi fortsætter den gode stil fra sidste år med omsætning og indtjening, så vi skal ikke klage, siger Daniel Hovgaard Nielsen, der kun har godt at sige om overdragelsen af forretningen.

- Der har været styr på det både fra Mikkels, min og Dagrofas side, så overleveringen er gået helt gnidningsfrit, siger Daniel Hovgaard Nielsen.

Den seneste måned har han så været solo. Og han tøver ikke, når han skal beskrive sin nye jobsituation.

- Det er dejligt at være herre i eget hus. Jeg har jo været uddeler i Dagli´ Brugsen Gedsted, så jeg kommer fra et andet lederjob, hvor jeg også selv skulle styre det hele, men der havde man så en bestyrelse og en direktør over sig. Jeg har ikke prøvet at være selvstændig købmand som nu, hvor det er mig, det står og falder med, men det er en god fornemmelse, og jeg fortryder slet ikke.

FF: Føles det så friere, eller føles det også mere tyngende?

- Det føles bare friere.

Folk vil gerne snakke

Daniel Hovgaard Nielsen har kun positivt at sige om modtagelsen i Stoholm, hvor han godt har bemærket, at folk gerne vil snakke.

- Men det vil vi andre også. Det er blandt andet det, vi lever af, griner han.

- Men modtagelsen har været rigtig positiv. Kunderne glæder sig til, at der sker noget nyt i butikken. Jeg har fortalt dem, at vi vil investere lidt i at modernisere den, og vi har indhentet tilbud på flere af tingene. Vi skal have nogle nye impulskølere (de små kølere med tilbud, red.), vi skal have åbnet »grønten« lidt mere op, og vi skal have facade og kasseområde shinet op også. Så sådan nogle ting begynder vi at kigge på, så vi får en mere moderne butik med et mere lækkert udtryk, siger Daniel Hovgaard Nielsen.

Strategien ser han dog ingen grund til at lave om på.

- Vi kører hårdt på med tilbud hele tiden. Også de kendte ja tak-tilbud fortsætter vi med, selv om vi gør det lidt anderledes end før. Vi kører mere på food-varer, mens de tidligere har kørt meget på non food, siger Daniel Hovgaard Nielsen.

Heller ikke den hidtidige medarbejderstab laves der om på, med den ene undtagelse at der indimellem skiftes lidt ud blandt ungarbejderne.

- De har alle taget rigtig godt imod mig, så det fortsætter uændret, siger Daniel Hovgaard Nielsen.

Er kommet for at blive

Daniel Hovgaard Nielsen har ingen tanker om, at stillingen som købmand i Stoholm blot skal være et springbræt til noget andet og større senere hen.

- Jeg har i stedet en drøm om, at det her måske skal være en base for udvidelse med flere butikker eller også en større butik her. Det, tror jeg, der er belæg for, så det er også noget, vi har i støbeskeen til fremtiden, siger Daniel Hovgaard Nielsen, der dermed også har det lange lys på.

Han er i øvrigt også glad for sin nabo i Rema 1000, der bor lige på den anden side af gaden.

- Det ligger sådan, at folk kan gå frem og tilbage mellem butikkerne, og det, tror jeg faktisk, vi begge har noget ud af. Vi supplerer hinanden godt, siger Daniel Hovgaard Nielsen.

Hvad angår det forestående Grundlovssalg i Stoholm Handelsstandsforening, er han ikke i tvivl om, hvor Spar i Stoholm skal stå henne.

- Det deltager vi selvfølgelig i. Vi skal være en del af det lokale. Det er supervigtigt for os som butik, at kunderne også kan se, at vi deltager aktivt i lokalsamfundet. Så det er også noget, vi prioriterer højt.