Skærmtrold Thomas tog rekorden for flest udspring på en dag

100 gange kastede en faldskærmsudspringer sig for nylig ud fra højderne i Skive Lufthavn for at støtte Børnecancerfonden

22. juni 2021, 08:44
1 af 3 Thomas Andreasen havde sat 70 spring som sit erklærede mål i rekordforsøget, men uofficielt havde han drømt om 100 spring, hvis alt flaskede sig. Foto: Steen Don
2 af 3 Thomas Andreasen får hjælp til at få en ny faldskærm på, så han hurtigt kan komme op i en kilometers højde igen. Foto: Steen Don
3 af 3 Frivillige fra Skydive Viborg var hurtigt over de brugte faldskærme, så de kunne pakkes grundigt og korrekt til et nyt spring. Foto: Steen Don

Vinkel Der var ikke noget at sige til, hvis han var lidt rundtosset, da Skive Folkeblad dagen derpå fik fat i faldskærmsudspringer Thomas Andreasen på telefonen.

Der var nemlig i bogstaveligste forstand tale om historisk vingesus, da den 50-årige faldskærmsudspringer fra Randers for nylig satte ny danmarksrekord på flyvepladsen i Vinkel med 100 udspring på en dag.

Den hidtidige rekord lød på 52 spring, men da havde faldskærmsudspringeren også selv pakket sin faldskærm mellem hvert spring, mens Thomas Andreasen havde hjælp til den del fra frivillige i faldskærmsklubben Skydive Viborg.

Derfor fandt Thomas Andreasen det kun rigtigt, hvis han passerede den hidtidige rekord med en pæn margen, og med næsten dobbelt så mange spring må det siges at være tilfældet.

- Men det gik også ualmindeligt godt. Alt klappede og gik op i en højere enhed. Man kan ikke planlægge sig til 100 spring på en dag, for der er så mange små ting, der kan påvirke det undervejs. Så det kræver, at alt fungerer, og det gjorde det. Pakkerne fra klubben var utroligt effektive, piloterne var effektive, og vejret var optimalt, så det kunne simpelthen ikke have været bedre, lyder det fra en træt, men glad Thomas Andreasen.

Alt over 70 var bonus

Han erklærer sig lørdag »mørbanket« med blå mærker hist og her fra det stramme seletøj, men med den overbevisende rekord i hus er det ikke noget at snakke om.

De 100 spring var heller ikke det, han havde snakket om inden forsøget, for målet var faktisk allerede nået ved spring nummer 70 omkring klokken 16.

- Det var noget, jeg mente var muligt, så det var det erklærede mål. Men jeg havde hele tiden et uofficielt mål om 100 spring i tankerne, hvis alt flaskede sig. Så da vi nåede 70, tænkte jeg: »Fedt«. Og så fortsatte vi, for 100 er bare sådan et dejligt, rundt tal. Og jeg kommer ikke til at prøve det her igen, så når nu mulighederne var så optimale, tænkte jeg, at vi går efter det højeste mål, og det lykkedes heldigvis, siger Thomas Andreasen, der pakkede den sidste skærm sammen omkring klokken 20.

Da havde holdet været i gang siden klokken syv morgen med to piloter, der skiftedes til at tage 10 flyvninger ad gangen, og med spring fra knap 1000 meters højde havde man registreret det hurtigste spring til omkring fem minutter, mens andre spring havde taget otte minutter.

70.000 til kræftramte børn

Med til at gøre historien endnu bedre var, at han gjorde det for at støtte Børnecancerfonden, og med velvillige sponsorer bag sig havde han allerede inden rekordforsøget rejst omkring 70.000 kroner til Livskraft, som er et friluftstilbud til kræftramte børn.

- Så jeg vil også gerne rette en tak til alle dem, der har støttet med donationer, og jeg er i det hele taget blæst helt bagover af al den hjælp, jeg har fået, siger Thomas Andreasen.

Ud over lidt ømhed i kroppen, har fredagens rekordforsøg ikke sat sig spor i ham.

Hovedet har det lørdag fint, ligesom det i øvrigt havde det hele fredagen under rekordforsøget, og planen er, at han skal slappe af med at se noget gymnastikopvisning i familien.

- Og så regner jeg med, at jeg skal have en kold øl, når vi rammer aften.