Mindeord Bente Elisabeth Thorup Dahl

27. juni 2021, 06:15
Bente Elisabeth Thorup Dahl. Privatfoto

Bente Elisabeth Thorup Dahl, Gl,. Skolevej, Lånum, er stille sovet ind på Hospice Limfjord 15. juni efter længere tids sygdom, 75 år gammel.

Hun var i sin lange sygdomsperiode sej og hårdfør. Livsglæden og håbet gav hun aldrig slip på, og hun insisterede på at leve livet fuldt ud lige til sidste.

Kort før sin død nåede hun at markere sin 75 års-fødselsdag, ligesom hun deltog i et byfest-arangement i Stoholm.

Bente Thorup Dahl var født i Lånum. Hun gik i skole i byen og derefter på Lægårdens Efterskole i Holstebro.

Tidligt i livet fandt hun sammen med Jens Ole Dahl, som også var Lånum-bo. Hans uddannelse og arbejde afgjorde, hvor de boede i de følgende år.

Mens Jens Ole arbejdede i Tjele øst for Viborg, var Bente ansat på telefoncentralen i Vammen. Derefter var hun i huset i Hadsten, og bagefter - mens de opholdt sig på Fyn - ansat på Dalum Papirfabrik i Odense.

Derefter boede Bente og Jens Ole på Langeland i en periode, inden de vendte tilbage til Midtjylland. Jens Ole Dahl blev ansat hos et revisionsfirma i Holstebro, og de boede derefter i Mejrup, inden de »vendte hjem« til Fjends.

I første omgang bosatte de sig i Grønkjær ved Feldingbjerg. Jens Ole åbnede eget revisionsfirma i Stoholms gamle apotek, og Bente fik sin egen garnforretning samme sted.

Senere købte de en nedlagt ejendom i Lånum, Fløjgaard, som de ved fælles anstrengelse og med stor glæde og energi satte i stand. I første omgang som sommerhus, men senere blev Fløjgaard deres faste bopæl. Her satte de stor pris på at være.

De havde en lille avlsbesætning med nordsvenske skovheste, og en lille tilløberkat fandt det helt rigtige hjem, da Bente, som var meget glad for dyr, tog den til sig og passede den efter alle kunstens regler. Børnenes hunde var også jævnligt i »dagpleje« hos hende.

Da hun og Jens Ole flyttede til Lånum, lukkede Bente garnbutikken. Hun valgte i stedet at hjælpe til i Røde Kors’ genbrugsbutik i Stoholm, hvor hun brugte rigtig mange timer - også efter at hun var blevet syg.

Det var vigtigt for hende at holde fast i det sociale fællesskab i butikken. Hun var et rummeligt og gæstfrit menneske, som kunne snakke med alle.

Bente Thorup Dahl var meget arbejdsom og energisk, og hun var også en kvinde, der evnede at sige, hvad hun mente, i stedet for at pakke det ind. Hun var meget ærlig og stod ved sig selv, når andre spurgte om hendes holdninger.

Hun var også meget kreativ og både strikkede og syede meget.

Bente Thorup Dahl var familiemenneske med stort F. Hun var en trofast støtte for sin mand, og i de senere år fyldte børnebørnene rigtig meget i hendes liv.

Derfor blev det ikke til så mange rejser sydpå som tidligere. Jens Ole og Bente holdt i mange år rigtig meget af at komme afsted til Grækenland og De Kanariske Øer.

Bente efterlader sin mand Jens Ole samt sønnen og datteren, som begge bor i Fjends. Hun efterlader også svigerbørn og syv børnebørn.

TJ