Stoholm rykker ned i serie 4

Fodbold, serie 3 herrer, Stoholm IF-Ørslevkloster 2-1 (1-0)

22. juni 2021, 13:53
Arkivfoto

Selvom Stoholm IF-Fodbold sluttede foråret af med to sejre og dermed i alt 15 point på 6. pladsen, så forandrer det ikke det faktum, at holdet må ned i serie 4.

Det er første gang siden 2000-sæsonen, at 1. holdet i seniorafdelingen er nede på det niveau, så det bliver spændende at se, hvordan mandskabet kommer til at præstere til dels i Fjends Cup samt i efterårssæsonen.

Foråret har været svingende – der har bestemt været gode præstationer undervejs, men det var altså ikke nok til at holde nedrykningsstregen på afstand. Forrige fredag gav en storsejr på 6-0 ude over Ravnsbjerg/Løgstrup, og i fredags gjaldt det så et opgør mod ØK, der allerede inden matchen var rykket op i serie 2.

Det var ikke til at se, for SIF fik en meget fortjent 2-1 sejr efter 1-0 ved pausen. Målene blev scoret i slutningen af begge halvlege ved henholdsvis Jesper Lindegaard og Morten Groth, og så var der plads til en ØK-reducering i overtiden. Så var håbet, at de optjente 15 point ville være nok til en playoffkamp om at undgå nedrykning, men det var det desværre ikke, da oversigten blev opgjort i weekenden, så derfor må holdet og klubben altså ned i serie 4.

Efter kampen fredag havde assistenttræner Kim Kirkeby følgende kommentarer.

- Igen en rigtig fin indsats, hvor alle vores spillere kom med masser af vilje og energi. Jesper Lindegaard scorede direkte på frispark, og så sørgede Mark Svendsen for det fine oplæg, som Morten Groth udnyttede til 2-0. Vi var generelt i god kontrol, og vi kunne godt have vundet større – specielt vores defensiv stod godt, og Kasper Toft fik fortjent de fleste fidusstemmer, kom det altså fra Kim Kirkeby, der også kunne se dommer Nedzad Beckovic give et rødt kort til ØK i slutfasen.

Dermed går seniorafdelingen på sommerferie nu, og kampen mod ØK var også den sidste med Jesper Lindegaard og Kim Kirkeby ved roret.

Der har været fejret store triumfer undervejs med oprykning til serie 2 i efteråret 2019 + Fjends Cup-triumfer i både 2019 og 2020. Omvendt er serie 2 i efterårssæsonen 2020 nu byttet ud med serie 4 niveau i efteråret 2021.

Det bliver en gammel kending – nemlig Niels R. Jensen – der får ansvaret for træningen samt kampansvaret for 1. holdet, og det er faktisk 4. gang, at Jensen bliver cheftræner. Første gang i 1999 og 2000 – derefter i 2006 – og ydermere i 2016 og 2017.