Jens Ole viser vej i it-junglen

Nyt firma i Stoholm yder hjælp til almindelige mennesker og små virksomheder

01. juli 2021, 08:59
Jens Ole Mortensen har indrettet et lille hjørne af stuen til kontor, hvor han kan sidde og yde fjernstøtte og løsninger til kundernes it-problemer. Foto: Henrik Bagge

stoholm Han fik lov at indrette et afskærmet hjørne af stuen til hjemmekontor, og så var han egentlig i gang.

For 51-årige Jens Ole Mortensen var der ikke langt fra tanke til handling, da han fik ideen til at bruge sine it-evner som selvstændig erhvervsdrivende.

I hjemmet på Bellisvej i Stoholm har han startet virksomheden JOM-IT, der yder støtte, vejledning og konsultation til små virksomheder og helt almindelige Hr. og Fru Jensen typer, der enten kæmper lidt med at finde fodfæste i den store it-jungle eller har fået et problem, man ikke lige kunne google sig frem til løsningen på.

En handyman ved hånden

Men mens hans primære indsatsområde er it-support, programmering samt salg og service, hopper Jens Ole Mortensen også gerne i arbejdstøjet og klipper hækken, rydder op i garagen eller kører på genbrugspladsen for folk, der har brug for en hjælpende hånd.

Han udfører også gerne små projekter som drivhuse, stakitter eller højbed, så det er med andre ord lidt af en tusindkunstner, vi har med at gøre.

Men for Jens Ole Mortensen er det kun naturligt at byde sig til med alle sine evner.

- Jeg kommer fra et hjem med maskinsnedkeri og tømrerfirma, så håndværket ligger ikke fjernt for mig, siger Jens Ole Mortensen, der oprindeligt er fra Struer og uddannet værktøjsmager.

- Min store fordel er, at jeg har en bred, faglig baggrund, som er både almen teknisk og med blik for helheden, siger Jens Ole Mortensen.

Support til minkfarme

Han har tidligere været både smedemester og kranfører, inden han begyndte at arbejde som it-ansvarlig driftsleder hos Twinca A/S i Vinderup, der hidtil har produceret fodermaskiner og -systemer til minkbranchen, mens der stadig var en sådan.

Her har han ydet support til minkfarme og landbrug omkring fodersystemer og -maskiner, hvor han stod for udvikling og koordinering af software og hardware.

- Så har jeg taget nogle programmeringskurser i forbindelse med at jeg afsluttede mit arbejde hos Twinca, og så har jeg sideløbende haft JOM-IT, siger Jens Ole Mortensen.

Firmaet er altså ikke nyt, men har kørt på lavt blus, mens han for eksempel solgte pc’er til minkavlere, satte netværk op til dem og supporterede dem, ligesom han også tog ud og underviste dem i brugen af dem.

- Det kunne være alt lige fra at sætte mail op med autosignatur til at rette fejl og finde ud af, hvad der er galt, hvis der kommer blå skærm. En slags it-mekaniker, kan man godt kalde det, lyder det fra Jens Ole Mortensen.

Den hjælpende hånd

Størstedelen af hans nuværende kundeklientel udgøres af mindre erhvervsdrivende, men Jens Ole Mortensen ser et potentiale i at udvide det med private personer, der bakser med den svære it.

- Jeg ser mine kunder som alle slags folk. Det er både mindre erhvervsdrivende, landbrug og pensionister. Det er alle mulige, der har brug for en hjælpende hånd til den del, der har med it at gøre, siger Jens Ole Mortensen og medgiver, at han dermed er i konkurrence med den fingernemme onkel eller svigersøn, som mange uden it-evner lokker til at hjælpe sig.

- Men det er så måske der, hvor deres viden slipper op, at jeg kommer i betragtning, griner han.

Langt de fleste opgaver kan han udføre online via det, der hedder TeamViewer, hvor Jens Ole Mortensen via et kodeord får adgang til kundens computer og derigennem kan identificere problemet og i bedste fald også løse det på stedet.

- Det er helt sikkert at bruge, og hos nogle af mine faste kunder har jeg sat TeamViewer op, så jeg har deres id registreret med et specielt password, så jeg også kan hjælpe dem, hvis de går ude i marken og har fået et it-relateret problem, siger Jens Ole Mortensen.

Han tager en fast timeløn og har også et lille værelse indrettet til værksted med en loddekolbe, hvor han kan udføre små, tekniske reparationer.

- Jeg tilbyder lidt af hvert. Det har været en bibeskæftigelse, som jeg nu prøver at gøre til et fuldtidsjob, siger Jens Ole Mortensen, der har haft hjemmesiden jom-it.dk i 10 år.