Alverdens kunst i Hjarbæk

11. juli 2021, 06:13
1 af 2 Kunstneren Annette Skjærbæk var blandt udstillerne på Alverdens kunst i Hjarbæk 2020. Foto: Henrik Bagge
2 af 2 Tina og Frank Rømer har været faste deltagere i Alverdens Kunst i Hjarbæk, hvor de i 2020 lagde have til Bettina Vahles glaskunst. Foto: Henrik Bagge

hjarbæk Kunstudvalget under Hjarbæk Borgerforening er endnu engang klar til at afvikle sin spektakulære, udendørs kunstudstilling i fjordbyen.

Det bliver fra lørdag den 24. juli til og med søndag den 8. august, at man hver dag klokken 10-17 kan gå på opdagelse i byens private haver og få en på kunstopleveren.

Dertil giver byens små gader med de hyggelige huse, vindens susen i sivene, bølgernes slag mod kajen og fuglenes kvidren en bonusoplevelse.

Denne gang åbner 23 private haver for 25 kunstnere, som viser værker i alle kunstens former.

Man kan opleve lydkunstner Finn Stubsgaards udendørsinstrumenter, der fremstår som æstetiske værker, som inviterer til musisk selvstudium og fællesskab.

Der er fotokunst af Peter Birk, der udforsker fotoet, som var det et digt.

Man kan også opleve skulpturer af multikunstneren Paul M. Cederdorff eller værker af beton og strik skabt af Elin og Niels Aabenhus.

Andre igen byder på keramik, maleri, bronze, glas, mosaik, sten, jern og pileflet.

På vejen rundt i Hjarbæks haver vil man således opleve mange forskellige måder at udtrykke sig på, og det kan være en god ide at tage traveskoene på og håndspritten i lommen.

Det kan også anbefales at købe et katalog ved ishuset på havnen, så man både er klædt på til at finde rundt i Hjarbæk og kan sikre sig nyttig info om udstillerne og deres værker.

Der tages naturligvis de fornødne forholdsregler i forhold til overholdelse af myndighedernes retningslinjer og anbefalinger i forbindelse med Covid-19.

Det er ottende år i træk, at hjarbukkerne arrangerer denne anderledes og unikke kunstudstilling.