Det var der ingen ben i Lystfiskere holdt åbent hus

Der var bid, da fluernes herrer i Lystfiskerforeningen for Skive og Omegn lørdag lokkede børn og voksne i Vridsted til åbent hus

08. juli 2021, 11:59
1 af 2 Der er masser af gøremål i Lystfiskerforeningen for Skive og Omegn, og hvert år kårer arbejdsholdet Årets Kammerat, der får sit navn indgraveret på en lille pokal for at have udmærket sig. Sidste år gik den ære til Einer Olesen fra Haderup, der her ses til højre på en næsten ny terrasse sammen med kasserer Georg Christensen foran et stykke af foreningens arealer med stor herlighedsværdi. Foto: Henrik Bagge
2 af 2 Georg Christensen kunne berette om godt med mennesker til åbent hus gennem hele formiddagen, hvor han blandt andre tog imod familien Poulsen fra Vridsted, der talte far Michael, Klara på syv år og Olivia på fem år. Foto: Henrik Bagge

vridsted Det er ikke normalen, at maddingen udgøres af rundstykker, kaffe, øl og vand, når der er træf i Lystfiskerforeningen for Skive og Omegn, men det var ikke desto mindre tilfældet, da foreningen lørdag var ude med snøren efter borgerne i Vridsted.

Det var nu ikke for at få nye medlemmer på krogen, at der var inviteret til åbent hus i de idylliske omgivelser på Møllevej en lille kilometer nord for byen.

I stedet ville man gerne vise flere opdateringer af klubhuset frem i foreningen, der ønsker at fremstå grøn og blandt andet har fået installeret varmepumper.

- Vi får ikke nye medlemmer i dag, for dem, der vil fiske i Vridsted, de er allerede medlemmer. Så det er for at vise lokalsamfundet, at vi gerne vil være en del af det, siger kasserer i Lystfiskerforeningen for Skive og Omegn Georg Christensen, mens han viser rundt på matriklen.

Et godt sted at mødes

Og det står hurtigt klart, at der udspiller sig et væld af liv på matriklen, og ikke bare blandt medlemmerne.

Her er masser af rådyr, men også fiskehejrer, isfugle og en tårnfalkefamilie, der er fastliggere i en redekasse på gavlen af Margrethe Westrings Hus.

Hun var den, der i 1989 testamenterede matriklens hus og dambrug til lystfiskerforeningen, da hun døde.

- Her er forholdsvis ugenert, og også alt for ugenert, synes vi, når vi ser hejren herude, griner Georg Christensen.

Han er ikke indfødt, men flyttede først til Vridsted fra Fredericia for nogle år siden, da hans kone døde.

- Jeg kendte i forvejen nogle af foreningens medlemmer heroppe, så derfor flyttede jeg, da jeg kunne. Hvis man vil have nye bekendtskaber, må man jo gøre noget for det, og der er det her et rigtig godt sted at starte, for hvis du kommer ind i klublivet her, så møder du en masse mennesker, siger Georg Christensen foran et lille vejskIlt på matriklen, hvorpå der står »Tonny B. Johansens Stræde«.

Står på skuldrene af andre

Tonny B. Johansen var inden sin død en af klubbens foregangsmænd, der blandt andet gik og passede dambruget, da man stadig havde et sådant.

En anden er Gunnar Høst, der har fået foreningens parkeringsplads opkaldt efter sig.

Så det er nogle store waders, der skal fyldes ud efter klubkoryfæerne, og Georg Christensen ligger da heller ikke på den lade side i foreningsarbejdet.

- Min nabokone spurgte mig faktisk: »Har du fået arbejde, Georg? Du kører hver morgen, og du kommer først hjem om eftermiddagen.« Men der går også mange timer med det, siger Georg Christensen i klubbens værksted, der rummer alt, hvad en handymand kan begære.

Den ældste forening ved åen

Lystfiskerforeningen for Skive og Omegn holder faktisk åbent hus hver lørdag sommeren igennem.

- Næste lørdag har vi noget, vi kalder »grej-workshop«, hvor der kommer nogen og demonstrerer nyt grej og giver tips. Men ellers kommer folk bare dumpende og får et rundstykke og en kop kaffe, siger Georg Christensen.

Denne lørdags åbent hus er således lidt usædvanlig, idet den kun er for Vridstedborgerne, og blandt gæsterne finder avisen Michael Poulsen fra Vridsted, der er kommet af ren nysgerrighed og har taget børnene med.

- Vi skulle ud og se de nye lokaler, men jeg er ikke selv fisker, siger han.

- Men han arbejder sammen med en, der fisker, lyder det fra datteren Klara på syv år, der sammen med lillesøster Olivia på fem år har fået noget helt andet ud af at komme hjemmefra.

- Vi har fået is og en cola, siger Klara, der ikke selv er blevet hooked af fiskerlivet, men synes, at det har været sjovt at besøge klubben og nu gerne vil ned og se på vandet.

Lystfiskerforeningen for Skive og Omegn tæller 700 medlemmer og er med sine 95 år på bagen den ældste forening ved Karup Å.