Flere fester med ét smæk i Fjordhytten

Grundejerforeningen Hjarbæk Fjord havde lørdag mange gode grunde til at samle sine glade sommerhusejere i et nyt fælleshus

11. august 2021, 06:39
1 af 3 Formand i Grundejerforeningen Hjarbæk Fjord Peter Høgh Jensen (th) og kasserer Kaj Madsen var tidligt lørdag i gang med at rigge til i det helt nye fælleshus, Fjordhytten, der lørdag aften skulle rumme 78 gæster til indvielse. Foto: Henrik Bagge
2 af 3 Det gamle fælleshus var blevet for ringe, så det blev helt fjernet, inden arbejdet med at sætte det nye »Fjordhytten« gik i gang. Privatfoto
3 af 3 170.000 kroner har »Fjordhytten« stået i. Finansieringen er blandt andet hjulpet på vej af 20.000 kroner fra Norlys og 50.000 kroner fra en pulje i Skive Kommune. Privatfoto

nordfjends Grundejerforeningen Hjarbæk Fjord er et sommerhusområde med 121 parceller beliggende lidt syd for Virksund i Skive Kommune, og lørdag kunne foreningens medlemmer glæde sig over en betragtelig forøgelse af områdets i forvejen høje herlighedsværdi.

Grundejerforeningen er nemlig for nylig blevet betænkt med midler fra Norlys Vækstpulje, og de 20.000 kroner er blevet smidt i et nybyggeri i foreningen, nemlig fælleshuset »Fjordhytten«.

I forvejen havde 50.000 kroner fundet vej til projektet fra en pulje i Skive Kommune, og med yderligere 10.000 i frivillige bidrag fra medlemmer, kunne grundejerforeningen finde resten i kassen til det 170.000 kroner dyre træhus med toilet og depotrum.

Flere fluer med ét smæk

Derfor var der lørdag blæst til samling i de idylliske omgivelser på Fasanvej ned mod den vestlige bred af Hjarbæk Fjord, hvor de nye lokaler skulle indvies, og timingen kunne næsten ikke have været bedre.

Grundejerforeningen Hjarbæk Fjord, der med småt har navnetilføjelsen »af 25/11 1970«, havde nemlig stadig til gode at fejre dens 50 års jubilæum, da en vis virus satte en stopper for slige udskejelser i jubilæumsåret 2020.

Men med indvielsen af det nye fælleshus kunne man passende også lige få den del til en side, så i stedet for at nøjes med røde pølser, håndbajere og lidt klog snak, havde grundejerforeningen slået håret ud og inviteret medlemmerne på jubilæumsmiddag lørdag aften i Fjordhytten.

Det havde 78 takket ja til, og da avisen kom forbi ved frokosttid, var bestyrelsen i fuld gang med at rigge til.

Det har været ren elendighed

Bordet var dækket, kædelysene hængt op, og østsiden i det halvåbne fælleshus dækket til med et plasticforhæng, så regnen bare kunne komme an, hvis den ville.

Udenfor var rejst en pavillon til anretning af den helstegte gris med salatbar og kartoffelretter, hvortil der ville være øl og vin ad libitum.

- Og det er faktisk ikke bare indvielse af Fjordhytten og jubilæum, vi fejrer. Vi har nemlig heller ikke kunnet holde sommerfest de sidste to år, og vi har ikke engang kunnet spise smørrebrød til de to sidste generalforsamlinger. Da har vi måttet nøjes med en øl eller en vand. Så det har været ren elendighed, og det er coronaens skyld, siger kasserer Kaj Madsen og lyder som en mand, der tørster efter revanche.

Det er nu ikke, fordi foreningen ikke tidligere har haft et fælleshus, men det, der stod der i forvejen, var sat helt tilbage først i 80´erne og kunne ikke bruges mere.

- Det var simpelthen blevet uforsvarligt, så det rev vi ned, siger Kaj Madsen, der ud over at være kasserer i foreningen også er tidligere forsikringsmand, så han ved, hvad han snakker om.

Norlys Vækstpulje uddeler op til 50 millioner kroner om året til gode initiativer, der gør en forskel for de 709.000 andelshavere.

Fokus er på at støtte innovative tiltag og aktiviteter, der bidrager til fællesskab og en grøn og digital samfundsudvikling.