Lystbådehavn fejrer jubilæum

Alle sejl bliver sat til i de kommende dage, når Virksund Lystbådehavn fylder rundt

19. august 2021, 05:21
Lystbådehavnen i Virksund fylder 50 år. Foto: Lars Rasborg

JUBILÆUM Virksund Lystbådehavn nærmer sig med hastige skridt markeringen af foreningens 50 års jubilæum

Det fejres med fest, fynd og klem fra torsdag den 19. august til lørdag den 21. august.

Programmet indledes torsdag eftermiddag med åbningstale ved æresmedlem Henning Pedersen. Herefter går det slag i slag med blandt andet flotillesejlads, åben båd på havnen, fællessang, jubilæumsrevy og kapsejlads, inden det hele slutter lørdag aften med festbanket, musikunderholdning og festfyrværkeri

- Når vi markerer jubilæet, nyder vi frugterne af det arbejde, som mange frivillige før os har ydet for at etablere og udbygge havnen. Vi har i dag en fantastisk god og tryg havn med et hyggeligt omkringliggende miljø, hvor mange gerne vil komme og være. Det er vi stolte af. Vi står på skuldrene af mange fædre og mødre til havnen. Alle disse mennesker skal alle have en kæmpe tak og skal naturligvis hyldes, siger Kirsten Pugholm, formand for Virksund Lystbådehavn.

Alle pladser er bookede

Lystbådehavnen samarbejder med Virksund Sejlklub og Virksund Havkajakklub, som begge bruger havnens faciliteter.

- De to foreninger bidrager til at skabe liv og aktivitet omkring lystbådehavnen. For os er det helt forståeligt, at lystbådehavnen er fyldt op med både. Alle 150 havnepladser er bookede. Det er vi overordentlig glade for, siger Kisten Pugholm.

Hun understreger dog, at der stadig er muligheder for at få en havneplads.

- Der sejler hele tiden både ind og ud af havnen. Det gælder blot om at blive skrevet op på vores venteliste, så skal det nok lykkes at få en havneplads i løbet af kortere tid.

Startede med 80 både

Virksund Lystbådehavn blev skabt, efter at en kreds af sejlerinteresserede mennesker blev indkaldt til stiftende møde 15. juni 1971. På mødet blev de enige om at sætte skub i planerne om at etablere en lystbådehavn med plads til 80 både.

Med en havnedybde på to meter skulle der fjernes adskillige tons ler, slam og sand fra havneudgravningen. Med indsats fra lokale frivillige, hjælpsomme entreprenører og velvillige myndigheder lykkedes det at færdiggøre havnen som tiltænkt.

Da først fundamentet til lystbådehavnen var lagt, gik det slag i slag med at udvide og uddybe havn, tilbygge klubhus, etablere legeplads, oprette beddingsplads, etablere masteskur og bygge flere broer.

I 1999 blev havnen uddybet, og sidst i 00’erne blev der indkøbt en større løftekran og broerne blev forlænget og udbygget, så der i dag er plads til 150 både i havnen og adskillige biler på den store parkeringsplads.