Flot hæder til Spar i Hald

Selv om Hald ikke er blandt de største byer, formår den lokale købmandsforretning alligevel at gøre positivt opmærksom på sig selv

20. august 2021, 10:28
Jan og Niels Würtz er brødre, og sammen driver de med succes Spar i Hald. Foto: Pauli Vendelbo

Hald Brødrene Niels og Jan Würtz, der sammen driver købmandsforretningen Spar i Hald, er ikke just prototypen på folk, der vil føre sig frem.

Men når der nu står en flot pokal i forretningen og vidner om en butik i god gænge, så er det alligevel svært at gemme sig for positiv omtale.

- Det er da en dejlig anerkendelse at få. Det må betyde, at vi gør det godt, og at vi formår at holde en god kundeservice og nogle gode salgstal, siger Jan Würtz.

Pokalen er en vandrepokal, der hver måned står et nyt sted blandt de mange Spar-butikker i Region Midtjylland.

Spar i Hald har primært fået pokalen for en rigtig flot juni måned.

- Der er ingen butikker, der får pokalen, hvis ikke de gør det godt. Og i Hald har Jan og Niels lykkedes rigtig godt med at leve op til de kriterier, vi har for vores butikker om at skulle være lokale og samtidig skabe fremgang. Det er vigtigt for os, hvordan kunderne oplever butikken, men det er også vigtigt, at det er en god og moderne butik, der udvikler sig positvit, siger Martin Korsholm, der er salschef for Spar og Dagrofa A/S i Midt- og Vestjylland.

Fortsætter god udvikling

Sidste år, da coronavirussen var på sit højeste, oplevede Jan og Niels Würtz, hvordan de lokale borgere i stigende grad gjorde deres indkøb hos dem.

Det gav et flot regnskab, som dog også har vist sig at være svært at leve op til her i 2021.

- Salget er faldet lidt igen, det må vi erkende. Der er ikke så mange, der arbejder hjemme længere, og det kan ses på omsætningen. Men i forhold til 2019 kan vi vise nogle flotte tal, siger Niels Würtz.

Salgschef Martin Korsholm mener dog, at brødrene behøver at være så beskedne.

- Spar i Hald formår altså at ligge med helt oppe i toppen, og vi kan se, at de lægger oven på den fremgang, som de har haft gennem et godt stykke tid nu. Det er rigtig flot, at de nogenlunde kan holde niveauet fra sidste år, som var helt særligt, siger Martin Korsholm.

Fra 1. oktober 2019 til 30. september 2020 kunne Niels og Jan Würtz vise et regnskabsoverskud, der var steget med mere end 400.000 kroner i forhold til året før.