Spotlight på at redde liv i havne

Nye, iøjnefaldende redningsstiger fra TrygFonden skal forebygge drukneulykker i Virksund og Hjarbæk

22. august 2021, 05:58
TrygFondens redningsstige er skrigorange og har desuden indbygget lys og skridsikre trin, der når helt ned under vandlinjen, så det er nemt at kravle op på land. Pressefoto

redning De er skrigorange, og de har solceller, så man kan se dem døgnet rundt fra vandet, selv i mørke.

TrygFonden har sat sig for at forebygge drukneulykker i en række danske havne, og til det formål er man nu i gang med at installere nye redningsstiger i foreløbig 50 havne.

Blandt dem er Virksund Lystbådehavn, der får én stige, og Hjarbæk Havn, der får to stiger.

Stigerne skal medvirke til at opgradere sikkerhedsniveauet i de pågældende havne, og andre interesserede havne kan også søge i en ny pulje frem til den 1. september.

Flest ulykker i havne

TrygFondens Nationale Druknestatistik har dokumenteret, at der i perioden 2001-2018 druknede i gennemsnit 14 personer om året i danske havne, hvilket svarer til en fjerdedel af alle drukneulykker i Danmark.

Det gør havnene til det sted, hvor der i perioden har været flest drukneulykker.

Er man uheldig at falde i havnebassinet, kan en redningsstige derfor være det, der redder livet, men mange steder falder redningsstigerne ind i omgivelserne, og de kan være svære at se fra vandsiden - særligt når det er mørkt.

TrygFonden har derfor udviklet en ny type redningsstige, der med sin markante farve er til at få øje på. Stigen har desuden indbygget lys og skridsikre trin, der når helt ned under vandlinjen, så det er nemt at kravle op på land.

I denne omgang har TrygFonden doneret 180 redningsstiger, og i alt hænger der nu knap 500 af fondens redningsstiger rundt om i hele landet.