EM i Adventure Race kommer gennem Fjends

Viborg Kommune har givet tilladelse til kanosejlads i Fiskbæk Å

01. september 2021, 12:38
Torsdag den 2. september vil deltagere i ekstremløbet hoppe i kanoerne her ved Fiskbæk Å mellem Sparkær og Ravnstrup. Foto: Henrik Bagge

outdoor 60-80 timers uafbrudte, fysiske anstrengelser med kanosejlads, trekking, løb, mountainbike, klatring og svømning i åbent vand!

Ja, det lyder helt tovligt, men ikke desto mindre er det noget, de frivilligt har meldt sig til.

I dagene 1.-5. september afvikles det såkaldte »European Adventure Racing Championship 2021« med start og slut i Silkeborg og med Silkeborg Orienteringsklub som arrangør.

Men med en samlet distance på omkring 575 kilometer skal udøverne af ekstremsporten vidt omkring, og den 2. september vil morgenduelige tilskuere fra omkring klokken 5 kunne se de første teams hoppe i kanoerne ved Nybro mellem Sparkær og Ravnstrup.

Det er dér, hvor vejen under jernbanen bliver så smal, at der kun er plads til én vejbane, så nogen må holde tilbage.

Herfra vil turen gå ad Fiskbæk Å, der løber ud i Hjarbæk Fjord, hvor deltagerne vil gå i land i Hjarbæk Havn.

Normalt er det forbeholdt bredejere og deres husstande at udøve fiskeri og sejlads på den lille Fiskbæk Å, der også har en bestand af oddere at tage hensyn til.

Men den skønnes ikke at ville blive påvirket af de få timers unormal aktivitet i vandløbet, så i dagens anledning har Viborg Kommune givet tilladelse til sejlads for de omkring 30 kanoer, der forventes at deltage i den store Master-udgave af løbet.