Bidt af en gal panna

Sparkær-dreng missede VM-semifinale med mindst mulig margen

01. september 2021, 12:42
Malte Taudal Dalgaard (tv) fra Sparkær missede semifinalen med mindst mulig margen, da han for andet år i træk deltog ved VM i panna i København. Privatfoto

sparkær Sidste år nåede han kvartfinalen til VM i panna i U-15 rækken, inden han blev slået ud af den senere vinder, og i år havde han sat næsen op efter lidt mere.

Så godt skulle det desværre ikke gå for Malte Taudal Dalgaard fra Sparkær, der er bidt af den lille fodboldsport og på rekordtid har gjort sig til en del af den danske elite med hård træning både hos Streetmekka i Viborg og på træningsophold i København.

Denne gang blev nemlig ekspederet ud af turneringen lige inden den semifinale, han havde sigtet imod, og det skete med den mindst mulige margen.

Men inden, vi når dertil, er det sikkert en god idé lige at genopfriske reglerne for den hurtige variant af gadefodbold.

Knockoutet af tunnel

Panna er et vildt og tempofyldt spil, hvor man spiller 1-mod-1 på små mål i kampe af tre minutter.

Men hvis en spiller laver en tunnel på modstanderen (det er den, der hedder en panna), er kampen ovre. Ligesom en knockout i boksning.

Som i klassisk fodbold er der tre point for en sejr, ét point for uafgjort og nul point for et nederlag.

Til det netop overståede VM i København (der gik under navnet Pannahouse Invitationals) var spillerne delt op i fire indledende grupper, hvorfra kun en enkelt gik videre til knockoutfasens semifinaler.

Efter de indledende kampe var der pointlighed mellem Malte Taudal Dalgaard og en anden spiller, og i det tilfælde bliver der kigget på antallet af pannaer for at finde en vinder.

Dem havde Malte ingen af, mens modstanderen havde en enkelt, og dermed var det goodbye for den 15-årige Sparkær-dreng.

Det var nu heller ikke blevet nemmere siden sidst at spille sig videre, for med de værste coronarestriktioner bag os havde tre-fire gange så mange spillere fundet vej til mesterskaberne som i 2020, og de var blandt andet kommet så langt væk fra som USA, Mexico og Nepal.