Busser og bilister vælger andre veje Vridsted er trafikalt udfordret

Et kloakarbejde gør, at trafikken i nogle uger skal ledes uden om Vridsted, og det er ikke alle bilister, der synes om den anbefalede omkørsel

01. september 2021, 12:46
Kloakarbejdet her på Dåsbjergvej i Vridsted skaber problemer, fordi bilister og busselskaber ikke vil følge den planlagte omkørsel. Foto: Pauli Vendelbo

Vridsted Sidste mandag gik klaokarbejdet i gang på en 150 meter lang strækning på Dåsbjergvej i Vridsted - lige ved Vestfjendsskolen - som startskuddet på fem-seks ugers vej- og kloakarbejde.

- Vi skal have udskiftet en rigtig dårlig ledning, der er i en stand, som ikke har akut brug for udskiftning, men til en hver tid kan få det, siger Bjørn Thomassen, der er bygningskonstruktør ved Energi Viborg Vand A/S.

Og når der alligevel er gravet hul i vejen, er det bestemt, at der også skal tages hul på kloaksepareringen på strækningen.

- Separingen af spildevand og kloakvand kommer også til Vridsted, og nu tager vi hul på det, når vi er i jorden, siger Bjørn Thomassen.

Arbejdet forventer Bjørn Thomassen er færdig i uge 39, og indtil da skal den gennemkørende trafik ledes uden om Vridsted.

Det har imidlertid skabt nogle problemer, da ikke alle har været lige glade for at køre vest om byen gennem Trandum, som det ellers er anbefalet.

- Midttrafik har ment, at vejen er for smal til busserne, så busserne har valgt at følge en anden omkørsel end den, vi har valgt. Og det er faktisk noget irriterende, siger Bjørn Thomassen, der har været i dialog med Viborg Kommune, inden omkørslen blev lagt gennem Trandum.

Ekstra bus

Når busserne indtil nu er kommet fra Herning-siden, har de i stedet for at køre mod Trandum valgt at køre til Sjørup og den vej mod Skive. Men det har resulteret i, at nogle borgere i Fly og Vridsted ikke har kunne benytte sig af bussen.

- Vi har så fundet en anden vej til busserne, så de stadig kører til Sjørup og så kører gennem Kjeldbjerg og videre til Fly. Men det har betydet, at der skal en ekstra bus til fra Vridsted til Fly. Vi har dog svært ved at forstå, at vejen over Trandum skulle være for smal, når landbrugsmaskiner kan bruge den, siger Bjørn Thomassen.

Han fortæller også, at nogle lokalkendte har benyttet sig af en anden omkørsel, der ikke er lige så lang som den anbefalede vej, og det har også skabt udfordringer.

- Den omkørsel, som nogle bilister har brugt, består blandt andet af private fællesveje, så det har også skilt vandene. Det er lidt ærgerligt, at et kloakarbejde i Vridsted skal skabe de her udfordringer, fordi bilister og bussleskaber ikke vil følge vores anbefalede omkørsel, siger Bjørn Thomassen.