Ny uddeler Det skal være sjovt at gå på arbejde

Løgstrups nye uddeler har været vidt omkring i Coop

02. september 2021, 08:36
Morten Aarslev Glanz har fået det bedst tænkelige førstehåndsindtryk af Løgstrup og ikke mindst personalet i Dagli’ Brugsen, hvor han er den nye uddeler. Foto: Henrik Bagge

løgstrup Han har kun været her siden den 9. august, men alligevel er han ikke i tvivl: Det skal nok blive rigtig godt.

Morten Aarslev Glanz har afløst Jonas Jensen som uddeler i Dagli’ Brugsen Løgstrup, og det er i hvert fald ikke erfaring, han mangler, ej heller i Coop sammenhæng.

Et langt cv, der startede med, at han blev udlært i Brugsen i hjembyen Marstal på Ærø, har siden bragt ham vidt omkring i landet lige fra Køge til Lemvig.

Men de seneste 10 år har han været uddeler i Dagli’ Brugsen Durup i Salling, der i den periode vækstede med næsten 100 procent.

- Så det var til at have med at gøre, siger Morten Aarslev Glanz.

Personalet kan deres ting

Det er dog ikke vækstrater i den størrelsesorden, han har sat næsen op efter i Dagli’ Brugsen Løgstrup.

Morten Aarslev Glanz mener nemlig, at det var en i forvejen meget veldrevet butik, som Jonas Jensen, der nu er varehuschef i Kvickly Skive, efterlod, og den har givet ham det bedste førstehåndsindtryk.

- Her er et sindssygt dygtigt personale. De kan deres ting og har lært at tage ansvar. Det er selvfølgelig også Jonas’ fortjeneste, og det er den samme måde, jeg leder på. Det skal være sjovt at gå på arbejde, og vi skal have det godt, samtidig med at der er forventninger til at løse den opgave, man er ansat til, siger Morten Aarslev Glanz.

Skal kunne lade el-bilen op

Selv om han betegner sig selv som en person, der har svært ved at sidde stille for længe ad gangen, skal man dog ikke forvente, at Morten Aarslev Glanz går i gang med at flytte rundt på det hele i butikken, bare for at der skal ske noget.

Men han har umiddelbart lidt kig på parkeringspladsen bag butikken og også et baglokale, der trænger til en overhaling.

- Og så vil jeg gerne have sat nogle el-ladestandere op. Det skal vi i hvert fald have kigget på muligheden for. Men ellers skal jeg i første omgang have lært byen at kende. Foreningerne og de andre erhvervsdrivende, siger Morten Aarslev Glanz.

Der skulle ske noget nyt

Måske var det også den stadige uro i kroppen, der sendte ham videre fra nogle gode år i Salling til Løgstrup.

- Jeg tænkte, at der skulle ske noget andet. 10 år det samme sted er lang tid. Jeg kunne også godt have siddet oppe i Durup og være blevet gammel der, for det var et fantastisk sted at være. Så det handler om personlig udvikling og at være et sted, hvor man kan være med til at udvikle nogle ting. Og det, kan jeg mærke, at jeg vil få lov til her både af medarbejderne og foreningen, siger Morten Aarslev Glanz.

Qua sin fortid som logistikkonsulent i Coop ved han noget om indkøbsoptimering og planlægger også at køre et nyt bestillingssystem ind i Brugsen i Løgstrup.

- Og jeg går meget op i, at vi får skaffet de varer, vi selv kan sørge for, så vi sikrer, at vi har varerne på hylden, selv om noget selvfølgelig kan ryge i restordre. Lige nu halter det med at få leveret nogle former for konserves, og vi kan selvfølgelig ikke tage højde for, at noget kan strande nede i Suez-kanalen, siger Morten Aarslev Glanz.

En glad dreng

Den 40-årige uddeler har haft fast base i Holstebro siden 2005, mens han ellers har været rundt i landet og i Coop-koncernen.

Fritiden bruger han helst sammen med familien, der tæller hustruen Jannie samt tre børn i alderen 9-15 år, og ikke sjældent går turen tilbage til Ærø, hvor en stor del af den øvrige familie stadig holder til, og hvor han trådte sine barnesko.

- Jeg er vist stadig bare en glad dreng fra det sydfynske, lyder det syngende fra ærøboen, der har slået rødder i det midt- og vestjyske.