Beatles i kirken

10. september 2021, 08:49
Karsten Holm, Knud Erik Fuddi Steengaard, Bjørn Bønne Petersen og Martin Blom Hansen er kvartetten bag »Beatles i kirken«. Pressefoto

stoholm The Beatles var faktisk allerede gået i opløsning, da Stoholm Kirke i 1971 blev indviet.

Men inden da havde den berømte kvartet fra Liverpool i årene 1962-1970 nået at gøre sig så udødelig med en sangskat uden historisk sidestykke, at det virker topaktuelt at fejre Stoholm Kirkes 50 års jubilæum med koncertfortællingen »Beatles i kirken«.

Det er kvartetten Karsten Holm, Knud Erik Fuddi Steengaard, Bjørn Bønne Petersen og Martin Blom Hansen, der torsdag den 16. september fortolker nogle af de stærke og eftertænksomme Beatles-sange fra dengang i 1968, da John, Paul, George og Ringo tog til Indien for at finde svar på de helt store spørgsmål og tage ved lære af guruen Maharishi Mahesh Yogi.

Interessen for det spirituelle og tilværelsens eksistentielle spørgsmål var især noget, John Lennon og George Harrison var optaget af, men opholdet satte gang i sangskrivningen hos dem alle fire, og det endte med at blive en af de mest produktive og kreative perioder for gruppen.

Blandt de sange, der kom ud af opholdet i Indien, var George Harrisons »While My Guitar Gently Weeps«, Paul McCartneys »Mother Nature’s Son« og Ringo Starrs »Don’t Pass Me By«, som alle endte på det legendariske »White Album«, mens John Lennons »Jeaulous Guy« først dukkede op på hans soloplade »Imagine«.

Disse sange er en del af repertoiret i »Beatles i kirken« ligesom også hyldesten til deres indiske guru »Across The Universe« er det.

Publikum bliver dog ikke snydt for tidligere Beatles-sange, og man kan se frem til både »In My Life« og »Eleanor Rigby«.

Den danske kvartet bag »Beatles i kirken« er i øvrigt samme besætning, som med stor succes har turneret med lignende koncertfortællinger om både Johnny Cash og Leonard Cohen de senere år.