Kjeldbjerg tilbage med byfest

De varmer op fredag og fyrer den af lørdag

14. september 2021, 12:50
Svend Præst (i forgrunden) er den rytter, der gennem tiden har kørt suverænt flest penge ind til det årlige sponsorcykelløb i forbindelse med Kjeldbjerg Byfest. Arkivfoto: Henrik Bagge

kjeldbjerg Sidste år måtte de aflyse, men nu er de frygteligt tilbage.

Kulturhuset, borgerforeningen og idrætsforeningen i Kjeldbjerg inviterer igen til byfest den kommende weekend med konkurrencer, loppemarked og cykelsponsorløb om lørdagen, inden det hele kulminerer lørdag aften med spisning og fest i byens kulturhus, som på de kanter hedder Livsnerven.

Men faktisk tyvstarter løjerne allerede fredag aften hele to steder på én gang.

Man skal derfor vurdere, om man har brikker nok at flytte rundt med til et bankospil i kulturhuset, eller om man mere er på med pilen til en dartturnering i klubhuset ved byens stadion, begge steder med kampstart klokken 19.

Men ellers er det lørdag, det sner, når byens borgere vækkes med gratis morgenbord på byens torv klokken ni.

Derefter flyttes aktiviteterne for en stund til sportspladsen, hvor de voksne dyster i petanque mod dem ovre fra den forkerte side af åen, nemlig vennerne fra Mogenstrup, mens der samtidig er forskellige konkurrencer for børn.

Til middag tændes grillen på torvet, så man kan lægge bunden med den himmelske kombi af varme pøller og kolde øller, inden det fra klokken 13 er frem med muldvarpen til to timers loppemarked på torvet, hvor stadepladsen er gratis.

Samtidig afvikles traditionen tro et sponsorcykelløb til fordel for byens foreninger, og mon ikke den navnkundige, lokale cykelentusiast, Svend Præst, igen kører den hjem fra spids?