Kulturbærerne har sagt farvel til førsteholdet i Stoholm IF

16. september 2021, 16:09
Jacob Lauridsen (tv) og Per Ryberg (th) bliver ikke en del af Stoholm IF’s førstehold i den kommende sæson. Arkivfoto: Claus Bjørn Larsen/Ritzau Scanpix

håndbold Stoholm IF Håndbold har op til sæsonen i 2. division, der starter sidst i september, sagt farvel til en stribe bærende kræfter.

Store kulturbærere som Per Ryberg og Jacob Lauridsen har valgt at trappe ned og forventes at fortsætte på klubbens andethold, mens tvillingerne Johnny og Sonny Landberg er draget videre til Bjerringbro.

Det har efterladt et hul i truppen, som ikke bare lige sådan er til at få lukket.

- Det tager tid at fylde de sko ud. Vi skal have nogen ind, som kan være med på den lange bane og vil være med til at bygge et hold op - ikke bare til én sæson, siger den nye cheftræner Claus Sevel, som er kommet til fra Aars.

Her var det planen, at han skulle tage spilleren Thomas Steffensen med fra.

Tidligere på året blev han præsenteret som ny Stoholm-spiller, men det samarbejde bliver dog alligevel ikke til noget.

- Han har fået kontrakt i Vendsyssel i stedet. Det ville vi ikke stå i vejen for, selv om vi havde en aftale, forklarer Sevel.

12 mand til træning

Til gengæld er Mikkel Høgh, stregspiller fra Aalestrup, mødt op som aftalt, og det samme gælder den spillende assistenttræner Michael Pedersen med fortid i Skive fH.

Desuden tæller truppen velkendte navne som Kris Olesen, Daniel Just, Jacob Weinreich, Jeppe Bangshøi og Nikola Tesic, mens unge kræfter gør den nuværende trupstørrelse to-cifret.

- Vi er 12 stykker til træning, og det er lige i underkanten af, hvad vi gerne vil være, når vi også vil skabe konkurrence på holdet. Men vi er tilfredse med dem, der er der, og så satser vi på at få et par stykker mere ind for at få løftet træningen, siger Claus Sevel.

Man skal med den smalle trup ikke være bekymret for, at I ikke stiller til start i 2. division?

- Det er ikke vores tanke hvert fald. Indtil videre er vi rimelig fortrøstningsfulde. Der er mange spillere, der prøver til i 1. division i øjeblikket. Der sker meget, og der bliver rykket frem og tilbage. Vi ved godt, at vi ikke er førstevælgere, men vi forsøger at have lidt is i maven i stedet for at lukke aftaler med spillere, vi kun er semitilfredse med, understreger cheftræneren.

Træner med naboklubben

Stoholm IF har haft gang i forberedelserne siden midten af juli, hvor man i øvrigt har valgt at indgå i et træningssamarbejde med Skive fH’s andethold.

- Dem ligger vi og træner med, og det er et fint miljø. Men når kampene kommer, er der jo forskel på, om man spiller i Skive eller Stoholm. Og kommer der et par skader, så vil det ramme os hårdt, som det ser ud nu, erkender Claus Sevel.

En træningskamp mod Hørning, som hører hjemme i en anden pulje i 2. division, endte for nylig med sejr til Stoholm på 27-24.

Turneringen starter den 26. september, hvor der venter en tur til Hammel, inden første hjemmekamp fredag den 1. oktober i Stoholm Fritids- og Kulturcenter bliver mod træningskammeraterne fra Skive fH 2.