Bilstrup Karosseri har fået ny ejer

Kim Mortensen har solgt firmaet i Stoholm til en af sine medarbejdere

29. september 2021, 14:45
Brian Astrup Jensen (tv) har per 1. august overtaget Bilstrup Karosseri & Ravnstrup Vognsmedie A/S i Stoholm fra Kim Mortensen, der startede firmaet i Skive for 30 år siden. Foto: Henrik Bagge

stoholm 30 år nåede Kim Mortensen at være chefen for det hele, men nu har han afhændet sit livsværk, som han startede for 30 år siden i Skive.

Bilstrup Karosseri & Ravnstrup Vognsmedie A/S, som er barnets fulde navn, er per 1. august 2021 kommet på nye hænder, men den nye ejer kender sin vej særdeles godt rundt i firmaet, der nu ligger i Stoholm.

Der er nemlig tale om 37-årige Brian Astrup Jensen, der gennem mere end 20 år har haft sin gang i virksomheden som medhjælper, smedesvend, tekniker og de sidste 10 år også som ekstern konsulent.

Han har nu overtaget hele selskabet inklusive medarbejdere, aktiviteter og eksisterende forpligtelser overfor kunder og leverandører.

Samtidig er han med tre ansatte flyttet ind i et selvstændigt kontor på adressen med sit andet firma, den rådgivende ingeniørvirksomhed B.A. Konstruktion, der har med maskinkonstruktion, svejsning, CE mærkning og lastbilopbygning at gøre og før holdt til på Væselvej i Skive.

En fremtidssikring

Brian Astrup Jensen, der privat bor i Vroue, ønsker at drive virksomheden videre i samme ånd som hidtil, og han glæder sig til udfordringen.

- Jeg spurgte selv ind til, om Kim havde nogle planer med det, og det havde han så heldigvis. Det er et spændende område at arbejde med. Jeg har altid interesseret mig for lastbiler, opbygning og smedearbejde generelt. Og så er det en virksomhed med nogle gode folk og et godt ry. Jeg har jo kunnet se, når jeg har været væk og er kommet tilbage, at kunderne også bliver ved med at komme tilbage, siger Brian Astrup Jensen.

Kim Mortensen var på sin side glad for henvendelsen fra Brian Astrup Jensen.

- Jeg kunne ikke blive ved med at have 80 timer i ugen, så jeg skulle have fundet nogen, der kunne tage over. Og jeg tror, det her er den rigtige løsning, også for at holde arbejdspladserne her i byen, siger 56-årige Kim Mortensen, der bor i Stoholm.

Han ser handlen som en fremtidssikring af den virksomhed, han har bygget op og fortsætter i øvrigt i firmaet som ansat.

Og skal man tro Brian Astrup Jensen behøver han ikke frygte en fyreseddel lige med det samme.

- Jeg er rigtig glad for, at Kim vil blive. Han er en dygtig smed og har så mange års erfaring med det her, og mange af de ting, vi bygger, er så specielle, så den viden skal jeg i hvert fald have trukket ud af hovedet på ham, inden han får lov til at holde, griner Brian Astrup Jensen.

30 års historie

Kim Mortensen startede virksomheden tilbage i 1991 på Bilstrupvej i Skive.

Allerede tre år senere flyttede virksomheden til Stoholm, og i 2007 kunne man flytte ind i nybyggede lokaler på Ågade 73 i den sydlige ende af byen.

I 2011 opkøbte Kim Mortensen Ravnstrup Vognsmedie med dens nicheproduktion af tippe-, fast- og speciallad, og personale og aktiviteter blev samlet på adressen i Stoholm.

Virksomheden beskæftiger i dag 16 medarbejdere og har 3500 kvadratmeter produktionslokaler på adressen i Stoholm.

Den udfører alle opgaver indenfor opbygning af vare- og lastbiler, og i gennemsnit ruller der cirka et færdigbygget køretøj ud ad døren om ugen.