Sparkær kom ikke med på toget

Fodbold, serie 3 herrer, Sparkær-Nørremarken 3-5 (2-2)

04. oktober 2021, 08:55
Kasper Møllers scoring rakte ikke for Sparkær. Foto: Jacob Mackenhauer

I stedet blev det Nørremarken, der løste billet til oprykningstoget efter endnu en målrig affære mellem de to hold lørdag eftermiddag på Sparkær Stadion. Her vandt gæsterne fra det nordlige Viborg med 5-3 – præcist det samme resultat, som Sparkær hentede i den modsatte kamp i Viborg.

Det kan der set over hele kampen ikke indvendes noget imod, men Sparkær-spillerne måtte endnu engang indkassere 5 mål, og så et det altså svært at vinde – 3 af målene var rene foræringer. Og igen var det egne fejl, der kostede.

Det startede ellers godt for hjemmeholdet, hvor Kasper Møller udfordrede NUGF-forsvaret tre gange i løbet af de første 3-4 minutter, men så fik gæsterne tilkendt et straffespark efter 5 minutter, dømt for hånd på bolden af Mads Daa Vistisen og sikkert scoret af Andreas Højgaard Jensen. Det satte gang i Nørremarken, der overtog spillet og kom på 2-0 efter 16 minutter vel nærmest direkte på hjørnespark.

Sparkær kom dog tilbage i kampen med en reducering af Kasper Møller, der headede en fin fremlægning af Daniel Børns i mål efter 27. min. Herefter sad Sparkær på kampen resten af halvlegen og en fortjent udligning kom i det sidste minut, da Mikkel Mackenhauer fik bolden i mål efter et langt indkast.

Så kunne man forvente, at Sparkær holdt fast i momentum, men det modsatte skete efter pausen, hvor Nørremarken kom stærkt ud og scorede til 2-3 i det 54. min., da Kristen Rind ikke kunne holde et skud, hvorefter riposten blev sparket ind fra tæt hold. NUGF-erne styrede nu kampen mod et for det meste passivt Sparkær-hold, og efter 69. min. blev det 2-4 på et flot gennemspillet angreb.

Hjemmeholdet gav dog ikke op, og kom igen mere med frem og fik nogle kontramuligheder. Ved et af dem kom Kasper Møller og Daniel Brøns alene med en NUGF-er, og Møller spillede flot Daniel Brøns fri til scoring med 10 min. tilbage. Så var de igen spænding i kampen, og gæsterne tabte lidt pusten, inden de i en dramatisk afslutning fik foræret målet til 3-5 inde i dommer Gert Aabys tillægstid.

I det 89. min. fik gæsternes Andreas Højgaard Jensen et gult kort, og i tillægstiden brokkede Asger Fjeldsted sig til gult, da han ikke fik lov til at tage et frispark hurtigt.

Det var da også en yderst frustreret Sparkær-træner Poul Vistisen, der efter kampen havde denne kommentar:

- Jeg må sige, at jeg slet ikke er tilfreds med det, jeg så i dag. Vi viser ikke nok i sådan en betydningsfuld kamp, og der er vel kun 3-4, der spiller igennem hele kampen. Det er ikke godt nok, og det fik de også at vide efter kampen. Jeg synes ellers, at Nørremarken var til at tale med, men vi gør det jo svært for os selv med de mål, de får foræret. Nørremarken ender med at vinde fortjent, da de laver færre fejl end os. Nu gælder det om at holde fokus på de næste kampe, og målet er at blive mellem de 3-4 bedste i puljen.

Nørremarken-træner Kurt Mogensen var i bedre humør efter kampen og havde denne kommentar:

- Vigtig og vel også set over 90. min. fortjent sejr. En drømmestart fik vi med Andreas Højgaards straffesparksmål til 1-0, og 12. min. senere scorede Oskar Hjorts til 2-0. I den periode var vi mest på bolden. Halvlegen blev brugt til at ændre på spillestil og lidt rokeringer, og 2. halvleg blev på vores præmisser, og helt efter spil og chancer fik vi føringsmålene til 3-2 og 4-2 begge mål ved Filip Jakaj, som sammen med Gustav Klit var vores bedste i dag. Sparkær kom tilbage i kampen ved deres tredje scoring, men vi holdt godt fast i kuglen, og trods ét gult kort til Andreas Højgaard, så var det os, der satte trumf på til 5-3 ved Aske Key. Vanvittig vigtig sejr i vores bestræbelser på at holde snor i toppen og spille med om de sjove pladser. Med fem runder tilbage kan alt ske, og fokus er nu den svære hjemmekamp mod Kjellerup, som i deres bestræbelser på at redde sig, virkelig har fået et stærkt hold.

Den kamp er på Metropol Park på lørdag kl. 15.00, mens Sparkær allerede på tirsdag kl. 19.00 spiller i Sdr. Rind – en kamp, hvor Sparkær i den grad har revanche til gode.