Stoholm sejrede sikkert, da det blev alvor

Da der endelig kom point på spil, var der ikke tvivl om styrkeforholdet mellem Stoholm og Skive

04. oktober 2021, 15:04
1 af 2 Trods stor udskiftning i truppen, har Stoholm Håndbold fået en opløftende start i 2. division, hvor Kris Olesen hidtil har været blandt de dominerende figurer. Foto: Lindy Jørgensen
2 af 2 Daniel Just (7) har længe været firmaets mand i Stoholms midterforsvar, men med afgangen af Jacob Lauridsen til denne sæson er Just også blevet en mere central figur på stregen i angrebet. Det udnyttede han mod Skive især til at sikre holdet en række straffekast. Foto: Lindy Jørgensen

håndbold Stoholm IF og Skive fH 2 havde hævet indsatsen til at spille om rigtige point, da der fredag aften var naboopgør i håndboldherrernes 2. division i Stoholm Fritids- og Kulturcenter.

De to hold har nemlig brugt hinanden i træningen til at få formen på plads, inden det i sidste uge gik løs med endnu et forsøg på at få afviklet en hel turnering komplet med op- og nedrykning, som corona de seneste to sæsoner ellers har spoleret.

Den førsterundekamp endte med optur for Stoholm, der hev en smal sejr i land i Hammel, og nedtur for Skive, der tog imod en 15-måls afklapsning af Hjallerup.

Og lad det være sagt med det samme: Fredagens lokalopgør gjorde ikke meget for at udligne det forhold.

Med en stensikker sejr på 27-17 fik Stoholm vist, hvor skabet skal stå i den rivalisering, og det kom nok ret beset ikke bag på særligt mange.

Helt lige indtil pausen

Det var nu slet ikke, fordi Skive fH ikke kæmpede for håneretten.

En jævnbyrdig 1. halvleg så Skives undertippede mandskab gå på med krum hals fra kampens start.

Stoholm havde godt nok indledningsvist let ved at komme til scoringer, men Skives unge, letbenede hold med en gennemsnitsalder omkring de 20 havde også let ved at svare igen.

Som for eksempel da Christian Lorentzen med ungdommelig kækhed lobbede på Stoholms garderhøje målmand Jakob Weinreich og udlignede på et straffekast.

Den unge Lorentzen kom dog hurtigt ned på jorden igen, da han et par minutter senere på endnu et straffekast blev pillet af Stoholms andenmålmand Allan Lundsby, en kunst som Skives målmand Sebastian Dybdahl Thøgersen dog gjorde ham efter i det næste angreb, da det var Stoholms Mikkel Grønbechs tur til at brænde fra syv meter.

Og pludselig var en hurtig start forvandlet til stillingskrig med to stærke målmænd, mens hvert hold efter 20 minutter havde måttet lade en spiller skifte en trevlet trøje ud med en ny.

Der blev taget godt ved, mens holdene i offensiven også havde svært ved at finde håndtaget på bolden, så scoringerne udeblev.

Forvandlede fjandboer

Det billede skulle dog ændre sig straks fra 2. halvlegs start.

Med koncentreret forsvarsspil og en stærk andenbølge i angrebet afgjorde Stoholm reelt kampen på mindre end ti minutter med en række hurtige scoringer uden modsvar.

Det var især højre back Kris Olesen, der blomstrede op, efter venstre back Mikkel Grønbech indtil da havde haft dirigentstokken.

Efter en åreladning af truppen op til denne sæson er de to også de mest erfarne på divisionsniveau, og da Stoholms førstehold har set omkring 125 års erfaring forsvinde ud ad bagdøren med afgangen af klubkoryfæer som Ryberg, Lauridsen og to gang Landberg, er nogle nye selvsagt nødt til at steppe op.

Og skulle man pege på en af de unge, ser 22-årige Mikkel Høgh Nielsen lovende ud for fremtiden.

Udover at danne den defensive midterakse sammen med krumtappen Daniel Just, bidrager Høgh også fint som stregspiller i den anden ende.

Og vigtigst af alt udstråler han en forbilledlig kampgejst, som Stoholm nok kan få brug for, når modstanden bliver større.

Og så var der unge Malthe Rørbæk, der fra distancen fik sat et par fine scoringer ind, der boostede selvtilliden så godt, at han efter kampen selv foreslog et passende øgenavn.

Så fra nu af kommer han, når man kalder »Tordenarm«.