Hun er blevet rullende dyrlæge

Hun har altid haft drømmen om at blive selvstændig dyrlæge, og i sommer tog Alexandra Jacobsen fra Stoholm springet

06. oktober 2021, 08:42
37-årige Alexandra Jacobsen foretager alt fra vaccinationer til kastrationer, tandrensninger og aflivninger i sin mobile dyreklinik. Foto: Lindy Jørgensen

stoholm Hun har været uddannet dyrlæge i 10 år, hvor hun har arbejdet på dyreklinikker. Nu har 37-årige Alexandra Jacobsen fra Stoholm taget springet og er blevet selvstændig dyrlæge.

Men det er ikke med klinik på en bestemt adresse. Derimod kører Alexandra Jacobsen rundt til kunderne i sin mobile dyrlægevogn.

- Jeg har altid vidst, at jeg ville have mit eget på et tidspunkt, og med børn og familie er jeg glad for den fleksibilitet, det giver at være selvstændig og udekørende, siger Alexandra Jacobsen.

Når hun har valgt at starte op som udekørende dyrlæge, hænger det sammen med, at hun selv har oplevet, hvordan familier har for travlt i dagligdagen.

Derfor kan det for mange familier være en kærkommen mulighed for at få tilset sit dyr, når de ikke skal køre langt for at komme til en dyrlæge.

- Det skulle gerne være nemt og rart for familierne, at de ikke skal transportere dyrene. De ringer bare, og så kommer jeg, lyder det.

Primært familiedyr

Alexandra Jacobsen kastede sig ud i det nye liv som selvstændig den 1. juli, og hun mener selv, at hun har fået en god begyndelse.

Flere af kunderne giver udtryk for, at det også er mere afslappende og behageligt, når Alexandra Jacobsen kommer hjem til dem.

- De mindre operationer kan jeg klare i bilen eller i hjemmet hos den enkelte kunde, mens de større operationer skal foretages på Vangsgaard Dyreklinik i Hammel, hvor jeg er to dage om ugen, fortæller Alexandra Jacobsen.

Det er familiedyr som hunde, kaniner og katte, som Alexandra Jacobsen primært behandler. Det kan være alt fra vaccinationer til kastrationer, hudproblemer og tandrensninger.

Men også hjemmeaflivninger bliver hun ofte kaldt ud til.

- Det er populært at ringe til mig, når en hund eller kat er så syg, at dyret skal aflives. Når jeg kommer ud til dyret i de omgivelser, som det kender så godt, så undgår jeg, at det bliver stresset og bange, siger dyrlægen.

Uddannet i hudsygdomme

At Alexandra Jacobsen også behandler hudsygdomme, er ikke helt tilfældigt. Hun har videreuddannet sig inden for hudsygdomme, og det er også en del af den drøm, som hun endnu ikke har ført ud i livet.

- Nu prøver jeg det her, for det er et projekt, der bare skulle prøves. Men min drøm længere ud i fremtiden er, at jeg skal have min egen klinik med speciale i hudsygdomme, og så vil jeg gerne kombinere det med at være i klinikken og køre ude, siger Alexandra Jacobsen.

Selv om det er spændende at have startet op som selvstændig, er det samtidig forbundet med meget arbejdet.

Kundebasen er stadig ikke kun lige ved at forme sig for Alexandra Jacobsen, og så er der også alt det arbejde, som foregår ved skrivebordet.

- Man skal ikke kaste sig ud i det her, hvis man ikke har lysten til det. Man skal gøre det, fordi man synes, det er sjovt, for der går virkelig mange timer med kontorarbejde. Jeg synes, det er sjovt, og jeg vil gerne gøre det på den her måde og måske tjene lidt mindre i løn, når jeg til gengæld får fleksibilitet og mulighed for at bestemme over mine arbejdstider i den anden ende, siger Alexandra Jacobsen.