Retur fra Touren med tæt på 6 mio. kroner

Michael fra Mogenstrup gennemførte fire etaper i Pyrenæerne til fordel for Scleroseforeningen

07. oktober 2021, 14:02
Michael Thimm fra Mogenstrup var med på Cykelnervens hold, der i september kørte tæt på seks millioner kroner ind til Scleroseforeningen på Tour de France-etaperne i Pyrenæerne. Privatfoto

mogenstrup For de fleste har Tour de France 2021 nok længe været i bakspejlet, men for Michael Thimm fra Mogenstrup er den i helt frisk erindring.

Han har nemlig været med på Cykelnervens 250 mand store hold, der i september har kørt penge ind til forskning i sclerose ved at kopiere de bjergetaper, som Pogacar, Vingegaard og Co. forcerede i Pyrenæerne tilbage i juli.

Det drejede sig blandt andet om at bestige Hautacam, Col du Tourmalet og Col du Portet i en god sags tjeneste, og da støvet havde lagt sig efter fire dage i Pyrenæerne, havde Michael Thimm og resten af Cykelnerven samlet imponerende 5.900.000 kroner ind til forskningen i sclerose.

Årets bedste begivenhed

Initiativet har siden 2014 sendt hundredvis af engagerede cykelryttere fra hele landet afsted mod de franske bjerge som finalen på et års træning, men denne gang var noget særligt for rytterne, da man sidste år måtte give fortabt til coronaens restriktioner.

Og Michael Thimm, der cykler på Team Midtjylland, er da også vendt retur fra Pyrenæerne med en fantastisk oplevelse i både krop og sjæl.

- Cykelnerven 2021 har været årets bedste begivenhed. Efter en lang ventetid har både deltagere og staff været indstillet på at give den maks gas, og det har været ligesom at lukke køer ud på græs en forårsdag, fordi alle var glade og i højt humør. Ikke engang vejret, som til tider har udfordret os, har fået noget negativt frem i folk, fortæller Michael Thimm efter hjemkomsten.

Han kan nu med stolthed løbe sin egen indsamling igennem og konstatere, at den ender på næsten 55.000 kroner, når alle tilsagn er indfriet.

- Mange private har støttet mig ved at købe de legendariske Cykelnerven-øl og -ginflasker. Inden turen postede jeg også på facebook, at man kunne støtte med et bestemt antal øre eller kroner for hver højdemeter, jeg kravlede op ad bjergene, siger Michael Thimm.

Ingen kan gemme sig

Og interessen blev kun større, da Kent Bak fra Pinenhus i Glyngøre udloddede et limfjordsophold på sit hotel til lodtrækning blandt højdemetersponsoraterne.

- Det er den største sejr, når ens indsamling går godt, og man mærker, at omgivelserne og ens netværk gerne vil bidrage, siger Michael Thimm.

Men også på det personlige plan, har Cykelnerven givet manden fra Mogenstrup medvind.

- Selvfølgelig er turen også en personlig og sportslig sejr. Jeg elsker at træne målrettet og flytte barren for, hvad jeg fysisk kan. Det kan jo måles ret nemt, når man cykler i bjergene, fordi ingen kan »gemme« sig der, siger Michael Thimm.