Nu kører bogbussen igen

08. oktober 2021, 15:06
Der er ingen tvivl om, hvem der er på vej, når Skive Kommunes rubinrøde bogbus åbenbarer sig i horisonten. Privatfoto

nordfjends Bogbussen har igen forladt garagen under Skive Bibliotek og er nu tilbage, hvor den hører til: Ude på landevejen.

Og i dens bakspejl kan man se en lang, ufrivillig coronapause, der selvfølgelig har sat sit aftryk på besøgstallene.

- Men vi tror på, at alle vores trofaste lånere kommer tilbage i løbet af efteråret, og vi kan heldigvis se, at vi uge for uge får flere besøg, lyder det fra bogbuschauffør Anette Dalsgaard, der gav bogbussen comeback den 9. august, efter den havde stået stille siden december 2020.

Brevstem i bogbussen

Foråret er blevet brugt til at udarbejde en ny og effektiv køreplan, så bogbussen hver torsdag er fri til at rykke ud, og der er lavet flere aftaler om faste besøg på skoler og andre institutioner i Skive Kommune.

På Skive Biblioteks hjemmeside kan man læse om ordningen »Skive Bibliotek rykker ud« og downloade et nyt katalog med mange tilbud.

Og når der til efteråret er kommunal- og regionsrådsvalg, er der også mulighed for at brevstemme i bogbussen.

Det er altid de samme chauffører og bibliotekarer, som kører ud med bogbussen, og det gør, at de kender de faste lånere og deres læsevaner særdeles godt.

- Nogle kommer også bare for at hente batterier til deres høreapparat, og andre for at få en bette snak, og det er så hyggeligt, siger Anette Dalsgaard.