Nekrolog: Rita Daugbjerg

Rita Daugbjerg, Kromandsvej 9, Sjørup, døde den 19. september, 84 år gammel

10. oktober 2021, 06:32
Rita Daugbjerg. Privatfoto

Rita Daugbjerg sov stille ind på Viborg Sygehus efter kort tids sygdom.

Hun var flittig og aktiv indtil få måneder før sin død.

Tidligere i år havde hun sammen med sin mand, Ejvind Daugbjerg, den store glæde at fejre deres krondiamantbryllup sammen med familie og venner i Mønsted Kulturhus. Det blev en skøn dag for dem.

Rita Daugbjerg voksede op i Havredal ved Frederiks. Hun kom til Sjørup som tjenestepige og mødte Ejvind til dilettant.

De blev gift i 1956 og overtog samme år Ejvinds fødegård i den nordlige ende af byen, hvor de drev landbrug med både køer og grise.

Da de afhændede gården i 1970’erne, købte de hus på Skovvænget i Sjørup. De seneste år har de boet i lejebolig på Kromandsvej. Her var det stadig Rita som søgede for, at holde huset rent og ryddeligt og frembringe dejlig mad i køkkenet.

Efter tiden med landbruget arbejdede Rita i en årrække med at gøre rent på Sjørup Plejehjem. Hun og Ejvind blev senere også en del af holdet af frivillige, som hjalp til med forskellige opgaver på hjemmet - blandt andet i forbindelse med arrangementer.

Rita var i det hele taget en meget aktiv kvinde, som gerne ville gøre en uegennyttig indsats og hjælpe, hvor der var brug for det. Hun var også engageret i Røde Kors’ arbejde.

Til gengæld lagde hun meget vægt på, at hun ikke selv ville være til besvær og ulejlighed for nogen.

Sammen med Ejvind nød Rita det sociale liv i Sjørup. De gik til bowling, ældreidræt og folkedans. I aktivitetsklubben fandt de sammen med tre andre par, som de jævnligt mødtes med.

På de aftener, de havde for sig selv i hjemmet, nød de at spille kort. Det kunne de få mange gode timer til at gå med.

En anden fælles aktivitet var de hyppige gåture i Sjørup Skov. Det var en stor fornøjelse for dem begge.

Rita var ikke selv ud af en stor familie, og det var til stor glæde for hende, at familien gennem årene voksede med børne- og oldebørn, som gav hende og Ejvind mange glæder og oplevelser.

Rita Daugbjerg efterlader fire børn: Lis i Kjeldbjerg, Anders og Hanne i Skive og Jens i Mejrup. Hun efterlader også svigerbørn, børnebørn og oldebørn.

Hun blev bisat 23. september fra Vroue Kirke.

TJ