Løver var med på melodien

En kaffeklub for ældre fik onsdag en musikalsk gave af Lions Fjends

12. oktober 2021, 08:22
Onsdagskaffeklubben i Stoholm har nu udstyret i orden, efter Lions Fjends har skænket den 20 nye sangbøger. Fra venstre er det frivillig Tove Andersen, frivillig Bjarne Nørgaard, Knud Lang, Lions Fjends, frivillig Agnes Jensen og Vagn Brogaard, Lions Fjends. Foto: Henrik Bagge

stoholm Af sangbøger fik de 20 i 2020, og dermed var rytmen allerede slået an, selv om de først kunne få dem indviet nu på en efterårsdag i 2021.

»Onsdagskaffeklubben« i Stoholm Fritids- og Kulturcenter var den 6. oktober samlet for første gang siden marts 2020.

Det er selvfølgelig på grund af corona, at man siden har været forhindret i at mødes, men i mellemtiden er den lille kaffeklub for ældre blev begavet med sangbøger af Lions Fjends.

Ekstra store typer

Den velgørende organisation havde derfor onsdag sendt Knud Lang og Vagn Brogaard i byen for officielt at overrække 20 røde sangbøger til kaffeklubben, der blev født i 2017 og siden har beriget medlemmernes liv med udflugter, foredrag, sang og musik og ikke mindst den obligatoriske kaffe og kage.

De flotte sangbøger, der bærer titlen »Sange til Livet« og er tilvirket i samarbejde med Ældre Sagen, blev taget godt imod af det aldrende publikum, ikke mindst på grund af de ekstra store skrifttyper, og da alle slog op på nummer 163, »De nære ting«, spredte duften af ny bog sig straks i rummet.

Herefter foreslog Holger nummer 96, og det betød, at han selv fik lov at synge for på »Den danske sang er en ung blond pige«.

Fast klientel

Man er ikke som sådan medlem af Onsdagskaffeklubben, men den faste kontakt holdes til op mod 20 ældre borgere, der kommer fra Stoholm, Sjørup og Kjeldbjerg, og en halv snes stykker var mødt op til denne første gang onsdagskaffe i halvandet år.

- Vi har haft kontakt til alle tidligere brugere, og der er heldigvis kun to, der har meldt fra på grund af helbredet. Til gengæld har vi så fundet nogle nye sammen med Britta Kempe fra Sundhedshuset under Viborg Kommune, oplyser Agnes Jensen fra Onsdagskaffeklubben.

Der er »Onsdagskaffe« en gang om måneden med tilmelding senest mandagen før.

Hvis man ikke selv har mulighed for at komme til Stoholm, kan man blive hentet i bil af en frivillig chauffør og også blive kørt hjem bagefter.