Højslev Kirkeby løb med sejren i Lokaldysten

Det var borgerne i Højslev Kirkeby, der tilbagelagde flest kilometer per deltager i den første udgave af Lokaldysten i Skive Kommune

18. oktober 2021, 14:22
Det gav Højslev Kirkeby 6000 kroner og æren som Skive Kommunes mest aktive lokalsamfund, da 150 deltagere den 9. september gik, løb og cyklede 1400 kilometer. Foto: Steen Don

Motion I løbet af september kom Lokaldysten, der i nogle år blandt andet har været udbredt i Viborg Kommune, også til Skive Kommune.

Først var det Højslev Kirkeby, der den 9. september samlede 150 deltagere til gang, løb og cykling og indsamlede i alt cirka 1400 kilometer.

Men selv om det var færre kilometer end både Hem, der samlede omkring 2000 kilometer ind, og Dommerby, Højslev og Nr. Søby, der tilbagelagde 3300 kilometer, rakte det alligevel til at vinde Lokaldysten 2021.

For reglerne er sådan, at når de to timers dyst er overstået, bliver de tilbagelagte kilometer delt med antallet af deltagere.

Her var Højslev Kirkeby bedst, mens Hem tog andenpladsen skarpt forfulgt af Dommerby, Højslev og Nr. Søby, der var gået sammen og den 19. september samlede 400 deltagere.

I Hem var der mødt 250 deltagere op, da de gav deres bidrag den 11. september.

Ny legeplads

Sejren gav Højslev Kirkeby 6000 kroner, og de penge ved de godt, hvad de skal bruge på i byen.

- Vi vil gerne have en ny legeplads ved forsamlingshuset, lød det fra Helle Andersen, der er tovholder på projektet i Højslev Kirkeby, inden det var kendt, at sejren ville gå den vej.

3000 kroner fik Hem for deres andenplads, og de penge skal gå til udsmykning af et nyt søområde.

Endelig var der 1000 kroner til Dommerby, Højslev og Søby og de penge samt de andre, der blev samlet ind, skal gå til naturlegepladsen i Dommerby.

Vil gerne være flere

Lokaldysten, der afholdes i samarbejde med »Bevæg dig for livet« og DGI Midtjylland, startede i Viborg Kommune i 2013 som en venskabelig konkurrence mellem to byer.

Siden har dysten vokset sig stor, og i år var der 70 tilmeldte lokalsamfund fordelt på hele landet.

- Vi afvikler i starten af det nye år informationsmøde, således at flere landsbyer kan hoppe med ombord og dyste om at blive Skive Kommunes mest aktive samfund. Til næste år kåres vinderne af Lokaldysten til Skiveløbet, siger Gitte Daugbjerg Andersen, der er projektleder hos »Bevæg dig for livet«.