Skiftedag hos Stoholm Slagter

Rene Madsen lægger 30 års arbejdsliv bag sig og overlader pladsen til Martin Hall Mortensen

19. oktober 2021, 13:32
40-årige Martin Hall Mortensen (tv) overtager fra nytår den hat, som 46-årige Rene Madsen (th) hidtil har båret hos Stoholm Slagter i tæt ved 20 år. Foto: Henrik Bagge

STOHOLM Slagtermester Rene Madsen har haft andel i Stoholm Slagter de sidste 19 år, men hans tilhørsforhold til stedet strækker sig helt tilbage til 1992, da han kom i lære i butikken.

Til nytår er det imidlertid slut, når Martin Hall Mortensen fra Vinderup overtager Rene Madsens andel i firmaet, der har Bjarne Lausen og Michael Søndergaard som de øvrige ejere.

Og det er ikke uden vemod, at den 46-årige Rene Madsen nu lægger 30 års arbejdsliv bag sig.

- Jeg har virkelig tænkt over situationen, og måske også haft en nat eller to, hvor der gik mere tid med at veje for og imod, end der gik med at sove, indrømmer han.

Den rigtige afløser meldte sig

Timingen blev dog udslagsgivende, og da Martin Hall Mortensen meldte sig på banen med den helt rigtige profil, tænkte Rene Madsen, at han lige så godt kunne slå til nu som om to eller tre år.

- Vi har jo i 2020 udvidet ejerkredsen med Michael Søndergaard, og meningen var sådan set, at vi med tiden skulle finde en mere, som kunne overtage, så Bjarne og jeg lige så stille kunne trække os. Nu blev det så lidt tidligere, end jeg havde regnet med, men der skulle også smedes, mens jernet var varmt. Jeg var egentlig også klar til det, kunne jeg mærke. Men alligevel er man altid lidt i tvivl. Jeg har jo aldrig lavet andet, og jeg siger farvel til noget, jeg har været tryg i, siger Rene Madsen.

Siden Stoholm Slagter udvidede med en slagterbutik og tilhørende café i Sct. Mathias Centret i Viborg i 2002, har Rene Madsen primært haft sin arbejdsplads der, og det bliver også hovedsageligt i Viborg, at den nye mand i ejerkredsen fremover kommer til at slå sine folder.

Født og opvokset i Salling

40-årige Martin Hall Mortensen bor på trettende år i Vinderup med kone og to børn og er avlet i Dansk Supermarked, hvor han senest har været slagtermester i Bilka Holstebro.

Han er en Salling-dreng, der fik skrabet knæene i Rønbjerg, inden han stod i lære som slagter i Føtex Skive.

Siden har han været rundt i Dansk Supermarked med en enkelt afstikker til Brugsen i Vinderup gennem et år. Kontakten, der nu har udløst et ejerskifte, blev formidlet af paraplyorganisationen FødevareDanmark, og de to parter har ikke tidligere kendt hinanden.

- Men jeg har haft et godt øje til Stoholm Slagter et stykke tid. Sammensætningen med flere ejere og to butikker tiltaler, og du kan sætte dit eget præg på butikken, men stadig med den sparring og sikkerhed der er i at drive den sammen, siger Martin Hall Mortensen om sine bevæggrunde.

Han vil nu gå sammen med Rene Madsen resten af året, så de to sammen kan få lavet en ordentlig overlevering af biksen.

Hiver stikket i et år

Rene Madsens plan for fremtiden er i første omgang at hive stikket i et års tid, hvor han dels vil gøre renoveringen af sin landejendom færdig, og dels bruge noget mere tid på sommerhus, motorcykel og familien, der tæller hustru og tre børn.

- Jeg vil tage lidt tid til at tænke over, hvad der så skal ske, og der er også stadig en del tilbage på to-do-listen her, så jeg kommer ikke til at kede mig, siger Rene Madsen i idylliske omgivelser langt ude på landet ved Daugbjerg.

Stoholm-Viborg Slagter, som ret beset er virksomhedens fulde navn, har omkring 20 ansatte fordelt på de to afdelinger.

Den omsætter for i omegnen af 20 millioner kroner på et normalt år.