Spænd forklædet Fars Køkkenskole kommer igen til Vridsted

Voksne mænd og deres børn holder fri fra mor, mens de laver mad sammen

23. oktober 2021, 06:04
Fars Køkkenskole starter på Vestfjendsskolen den 2. november. Pressefoto

vridsted Kan tiden være knap, når familien skal lave aftensmad sammen? Er det svært at finde på nemme retter, som både børn og voksne kan lide? Og er det svært at lokke børnene med til at lave mad? Eller far?

Så fortvivl ej. Vestfjendsskolen bringer løsningen, når Fars Køkkenskole for tredje gang afvikles i Vridsted med start tirsdag den 2. november.

Køkkenskolen er for voksne mænd og deres børn, der går i 2.-5. klasse. Og med voksne mænd menes i denne sammenhæng både fædre, bonusfædre, bedstefædre og onkler.

Så hvis man falder i den kategori og i øvrigt kan svare ja til et af de indledende spørgsmål, er det tid at spænde forklædet og tage børnene i hånden for at deltage i et hyggeligt kursus over fem, mørke tirsdage henover vinteren.

Det er den lokale trivselspilot Elsebeth Poulsen, der tager køkkenskeen i den anden hånd og leder slagets gang, mens hun garnerer de kulinariske løjer med historier om råvarerne og smarte køkkentricks, der gør det nemt og sjovt at lave lækker og sund hverdagsmad sammen.

Hver kursusaften afsluttes med, at alle samles ved et langt bord med dug på for at spise dagens opgave i fællesskab.

Stemningen er afslappet, og alle kan være med, uanset om man kender sin vej rundt i køkkenet eller aldrig har prøvet at lave mad.

- Det er samværet og hyggen, der er det vigtigste, siger Dennis Krogsdal Laursen, der som sundheds- og forebyggelseskonsulent i Viborg Kommune står bag initiativet.

Kurset har plads til 14 voksne med børn, og der er tilmelding efter først til mølle-princippet med navn, klasse, mail og telefonnummer på asal@viborg.dk.

Fars Køkkenskole arrangeres af trivselspilot Elsebeth Poulsen, Viborg Kommune og den almennyttige forening Hello Kitchen med støtte fra Salling Fondene.