Dagtilbud skal passe til færre børn i Fjends

Det er ifølge politikerne i Viborg Kommunes Børne- og Ungdoms-udvalg nødvendigt at kigge på strukturen på dagtilbudsområdet

26. oktober 2021, 12:23
Grafikken her viser - med den mørkegule linje, at der vil være omkring 90-100 ledige dagtilbudspladser i Fjends i de kommende år. Grafik: Viborg Kommune

Børn Politikerne i Viborg Kommune har lige nu en stor opgave i at få strukturen på dagtilbudsområdet til at passe med antallet af børn.

Der er alt for mange tomme pladser rundt om i kommunen, og alene i den tidligere Fjends Kommune er der lige nu 90 pladser for meget.

- Vi har en struktur på dagtilbudsområdet, som var tidssvarende for 20-25 år siden. Det er den ikke længere, og med så mange tomme pladser bruger vi ikke de pædagogiske ressourcer optimalt. Så er der reelt kun tale om tilsyn, siger byrådsmedlem Claus Clausen (V), Vroue.

På et møde i Børne- og Ungdomsudvalget tirsdag besluttede politikerne at sende fem principper i høring.

Det er principper, der skal gøre, at strukturen kommer til at passe til den nuværende børnesituation.

- Der er lagt op til, at der skal samles flere børn på færre institutioner. Og når der er 90 pladser for meget i Fjends, så bliver det svært at komme uden om sammenlægninger der, siger Claus Clausen.

Tidligere har der været skrevet meget om fremtiden for Myretuen i Kjeldbjerg. Tidligere på året lød forslaget fra Claus Clausen, at det var nødvendigt at kigge på et sted for de mindste børn i Vestfjends.

- Vi kan se, at der mangler børn til Myretuen, og at der er venteliste til Åkanden i Vridsted. Så det ville give god mening at samle børnene i Vridsted, siger Claus Clausen.

Der venter nu en høringsperiode, og derefter skal byrådet tage stilling til, om de fem principper skal vedtages.