Plakatfulde lygtepæle: Så blev valget for alvor skudt i gang

Flere hunde måtte gå forgæves, da kampen om lygtepælene lørdag blev intensiveret

26. oktober 2021, 12:27
1 af 2 Jørgen Christensen (på stigen) og Lars Hviid var i gang med at ophænge en plakatkombi bestående af borgmester Peder Chr. Kirkegaard (V) fra Nordfjends på den ene side, og Ole Faarkrog-Søgaard (V) på den anden side. Foto: Steen Don
2 af 2 Partileder Søren Pape Poulsen (C) tog en tørn med at hænge plakater op for Torsten Nielsen (C), der i 2014 afløste Søren Pape Poulsen som borgmester i Viborg Kommune, hvilket ejendomsmægleren fra Fjends går efter at blive igen. Privatfoto

fjends Rastløse og urolige som galopheste i startboksen stod de klar rundt ved lygtepælene i Skive og Viborg Kommuner, da signalet til at hænge valgplakater op blev givet lørdag middag.

På Viborgvej i Skive turnerede Jørgen Christensen, der er næstformand i Skive Venstre, og Lars Hviid, rundt med en dobbeltwhopper bestående af borgmester Peder Chr. Kirkegaard (V) fra Nordfjends på den ene side og Ole Faarkrog-Søgaard (V) på den anden side.

Med hovedet langt inde i bagagerummet ville Jørgen Christensen anslå, at sidstnævnte nok havde omkring et halvt hundrede plakater, mens borgmesteren snarere nærmede sig 1000.

Dem skulle parret dog ikke selv rundt at hænge op alle sammen, og de vurderede, at de var sluppet billigt i forhold til nogle af partiets unge mennesker, der skulle rundt i hele kommunen med mange flere plakater end dem selv.

Dynamisk borgmesterduo

I Sparkær bor en kandidat til borgmesterposten i Viborg Kommune, og han havde lørdag fundet det tunge skyts frem, da kampen om at komme først op at hænge i lygtepælene blev givet fri.

Torsten Nielsen (C), der selv er tidligere borgmester i Viborg i perioden 2014-2017, havde nemlig lokket sin forgænger og nuværende partileder, Søren Pape Poulsen (C), til at hjælpe sig med ophængningen.

Og mens andre gode folk tog sig af Torstens Nielsens hjemmebane i Fjends, turnerede den dynamiske duo rundt i Viborg.

- Vi ses tit, men i dag havde vi et par hyggelige timer sammen om det her, siger Torsten Nielsen.

Et team bestående af intet mindre end 86 plakatopsættere havde mødtes til fælles morgenmad og taktikmøde, inden de spredtes for alle vinde i den geografisk meget store Viborg Kommune for at hænge plakater op for partiets 26 kandidater.

Torsten Nielsen oplyser, at i alt 4400 plakater med konservative kandidater i Viborg Kommune blev sat op lørdag, hvoraf de 600 er med hans navn og ansigt på.