Kommunen kickstarter klublivet

31. oktober 2021, 12:08
Arkivfoto: Steen Don

fjends Kultur- og Fritidsudvalget i Viborg Kommune besluttede på et møde den 12. oktober at afsætte 200.000 kroner til en genstartspulje, der skal bringe liv tilbage i de frivillige foreninger.

Den betyder, at der kan søges tilskud til sociale arrangementer eller udstyr til aktiviteter, der kan understøtte og fastholde det gode foreningsliv efter de ufrivillige coronapauser, så medlemmerne hurtigt vender tilbage.

Der kan søges tilskud til markedsføring, materialer og arrangementer, men også til sociale aktiviteter som for eksempel at arrangere bustur med holdet til den næste udekamp.

Reglen er, at foreninger med op til 300 medlemmer kan bevilges op til 3000 kroner, mens foreninger med over 300 medlemmer kan bevilges op til 5000 kroner.

Puljen kan søges indtil den 30. november klokken 12, eller indtil den er tom. Pengene fordeles efter først-til-mølle princippet, og ansøgningerne behandles løbende, hvor de enten godkendes til fuld bevilling, delvis bevilling eller afslås.

Det er et krav for udbetaling, at foreningen har et CVR-nummer og dertil knyttet NemKonto, og man kan finde en ansøgningsblanket til Genstartspuljen under fanen Selvbetjening på viborg.dk.