Mønsted Kro tilbage på fuldt blus

Med mortensaften under opsejling er signalet givet til den travle afslutning på året for Margit og Frank

05. november 2021, 06:18
Krofatter Frank Kudal og Fru Margit har taget hul på deres 42. år på Mønsted Kro, men det er stadigvæk sjovt, synes de, så de glæder sig den travlhed, der altid melder sig sidst på året. Arkivfoto: Britta Kristiansen

mønsted Mortensaften, juleaften eller julefrokost, det er næsten ét fedt, hvis man er i køkkenet på Mønsted Kro.

Travlhed er det under alle omstændigheder forbundet med, når vi nærmer os årets afslutning.

Men det er også sådan, krofatter Frank Kudal foretrækker det. Han og hustruen Margit er oppe i gear igen med masser af gæster i restauranten, efter coronanedlukningen længe gjorde kroen tom og trist.

- Det har været rigtig godt her i sommer og i efteråret, og vi er helt tilbage på normalen fra før corona. Det har været, som om der skulle ske et eller andet, så folk har virkelig trængt til at komme ud igen, siger Frank Kudal.

Parret har netop taget hul på det 42. år på den kongeligt privilegerede kro, men det er tilsyneladende ikke noget, der har sat sig spor i hverken lyst eller energi til at stå op hver morgen for at lave mad på den gammeldags måde.

- Det er stadigvæk lige sjovt. Det synes jeg. Der er jo ting, der har ændret sig, men vi prøver at følge med. Uden at lave de store revolutioner, for det er stadigvæk en gammel landevejskro, og det holder vi lidt stædigt fast i. I hvert fald i vores udtryk, griner den privilegerede konge af Mønsted Kro.

Med forandringer tænker han mere på en stigende digitalisering end på menukortet, for selv om smag og behag uundgåeligt ændrer sig over tid, er Mønsted Kro stadig et sted, der bryster sig af at være en gammeldags landevejskro med alt, hvad det indebærer af forventninger til menukortet.

- Men det der digitalisering er gået noget stærkt, synes jeg. Mon ikke det har med alderen at gøre? Men booking og bestilling kører meget elektronisk i dag, og jeg har det sådan, at jeg bedst kan lide at tale med folk. Men selv om jeg foretrækker, at man kigger ind eller ringer for at lave en aftale, så kan man selvfølgelig også hos os bestille elektronisk, forsikrer Frank Kudal.

And på menuen

Første fikspunkt i en travl kalender er mortensaften onsdag den 10. november, hvor der i hvert fald ikke venter nogen overraskelser på menukortet.

Den står på and med tilbehør, og den kan fås både som tre-retters menu med suppe før og risalamande efter, eller som to-retters, hvor forret eller dessert vælges fra.

Vil man have menuen ud af huset, skal den bestilles senest mandag den 8. november, mens man kan nøjes med at bestille bord i forvejen, hvis man ønsker at spise på kroen.

Det er der til gengæld også mange, der gør, og restauranten plejer mortensaften at være fyldt med gæster, hvoraf mange er gengangere.

And er også mange steder på menuen juleaften, og den har flere og flere vænnet sig til at lade Mønsted Kro preparere til afhentning med alt tilbehør.

- Det eneste, man selv skal sørge for, er lige at koge kartoflerne og så varme anden, siger Frank Kudal.

Og så er fokus i sagens natur også rettet mod de mange julefrokoster, der er under opsejling.

Mønsted Kro tilbyder fra uge 47 til og med uge 52 en fleksibel anretning, hvor man blandt en snes, klassiske juleretter lige fra sild og hamburgerryg til æbleflæsk og sågar blodpølse kan vælge enten fem eller syv retter til en fast pris.

- Det er nyt. Før havde vi priser på de enkelte ting, nu har vi lavet det på en fast pris. Det er lidt nemmere for alle, siger Frank Kudal.