Tre skud for en tier: Åbent hus resulterede i storsejr til farlige fjandboer

Med en sejr på 35-26 over Vendsyssel hentede Stoholm fredag den sjette sejr af seks mulige i herrernes 2. division

08. november 2021, 12:43
Spillende assistenttræner Michael Pedersen (11) havde inden kampen mod Vendsyssel talt om vigtigheden af at få fordelt ressourcerne godt i en smal trup. Og det var nøjagtig, hvad der skete i en kamp, hvor Pedersen selv bidrog med fire scoringer. Foto: Steen Don

håndbold Det blev som en glad og ubekymret dag i Dalgårds Tivoli med tre skud for en tier, da Stoholm fredag aften tog imod Vendsyssel i herrernes 2. division i håndbold.

Og med slutresultatet 35-26 til det ubesejrede hjemmehold kunne man ikke fortænke nogen i at tro, at de var gået forkert, for det er normalt helt andre cifre, Æ Fans er vant til.

En scoringsfrekvens på mere end ét mål per minut er nærmest uhørt på de kanter, hvor stærke forsvarsindsatser mere er dagens ret.

Åbent hus i begge ender

Men sådan blev det, da Stoholm kom ud som lyn og torden og hurtigt bragte sig på 8-4 uden at have fået ret meget sved på panden.

Det kom dog hurtigt til at gøre sig gældende i begge ender af banen, og målene haglede simpelthen ind gennem en første halvleg med åbent hus i begge ender.

15 scoringer imod er ikke hverdagskost i Fjends, og cheftræner Claus Sevel gik da også til pause med en let hovedrysten.

Egentlig kan man ikke fortænke Stoholm-spillerne i at slække lidt på defensiven, for selv om føringen ved pausen kun var på et par mål, havde det på sin vis været en ret ensidig affære.

Det var, som om Stoholm bare kunne træde lidt på speederen, hver gang Vendsyssel blev synlig i bakspejlet.

Filede på elastikken

Og da fjandboerne igen ramte halgulvet løbende fra anden halvlegs start og hurtigt bragte sig på 20-15, blev det en kamp, hvor ingen ved deres fulde fem for alvor troede på en udebanesejr, selv om vendelboerne bestemt besidder offensive kvaliteter.

De formåede da også et par gange at komme på minus tre, men fjandboerne satte bare turboen til og bragte sig hurtigt på plus seks igen.

Mens Stoholm inden aftenens kamp havde vundet alle sine fem kampe, havde Vendsyssel endnu ikke prøvet at vinde.

Til gengæld havde vendelboerne spillet de to seneste kampe uafgjort, så det var altså ikke en tæsket hund, der mødte op i Fjends for bare at »rulle rundt«, som en vis departementschef ville have udtrykt det.

De to gange uafgjort har Vendsyssel i øvrigt opnået mod henholdsvis Løgstør og Aalestrup, så måske er det bare himmerlændinge, der pisser vendelboerne af og motiverer dem til indsats, for fredag virkede de ikke, som om de for alvor troede på at få noget med hjem fra Fjends.

Byrderne blev godt fordelt

Spillende assistenttræner Michael Pedersen havde inden kampen talt om vigtigheden af at få fordelt kræfterne i en smal trup.

Og det var netop, hvad Stoholm gjorde gennem en af de mere ubesværede dage på kontoret, og da Daniel Just scorede til 29-24 var alle Stoholms markspillere på tavlen.

Fuld spilletid var der dog til fløjene, og både Nicolaj Christensen på venstre fløj og Nikola Tesic på højre fløj kvitterede for tilliden ved kampen igennem at levere sikre og koncentrerede afslutninger, samtidig med at de insisterede på at løbe kontraen.

Det resulterede i en delt topscorertitel med syv scoringer til hver, mens Nicolaj Christensen kunne tage en dusk med hjem til fruen efter sin kåring til »man of the match«.