Rekordmange så lyset i Vroue

Der var lys i lygten, lille mor, da børn i Vestfjends fik en forrygende kirkefest ud af søndagen

09. november 2021, 08:53
1 af 4 Ingen i Vroue kan huske, at kirken nogensinde har været så fyldt, som det var til søndagens lanternegudstjeneste. Privatfoto
2 af 4 På rad og række kom børnene ud af kirken i en lind strøm, mens de sang om lyset, der skinner i mørket. Privatfoto
3 af 4 Det var sognepræst Poul A. Beck, der havde luftet ideen om en lanternegudstjeneste, som han tidligere har været med til at lave, mens har var i Karup. Privatfoto
4 af 4 Det var børn fra Vridsteds SFO, der havde lavet de mange, flotte lanterner af gamle syltetøjsglas. Privatfoto

vroue Der er normalt mange i kirken juleaften. Der var også fyldt, da en mindekoncert for Kim Larsen blev stablet på benene i oktober 2018 blot en uge efter hans død.

Men ingen kan vist huske, at Vroue Kirke nogensinde har været så fyldt, som den var søndag aften, da menighedsrådet i samarbejde med Vestfjendsskolen havde arrangeret lanternegudstjeneste som en markering af, at sommertiden nu var slut og mørket blevet tættere.

Kirken var simpelthen fyldt til bristepunktet, da en festlig familiegudstjeneste klokken 17 startede helt i børnehøjde, hvor den forblev resten af aftenen.

Dagen var nemlig langtfra til ende, da børnekoret havde hjulpet med den sidste sang i kirken.

Et spektakulært skue

Faktisk var den næsten kun begyndt, for afslutningen på gudstjenesten var samtidig signal til børnene om at gå i kirkens gemmer for hver især at finde en flot lanterne frem.

De blinkende lygter havde børnene i Vridsteds SFO på forhånd tilvirket af gamle syltetøjsglas, som var blevet dekoreret med børnenes egen fantasi som eneste begrænsning.

I mellemtiden havde deres familier taget opstilling ude på kirkegården, hvorfra de kunne iagttage et spektakulært skue, da kirkedøren gik op, og de mange børn strømmede ud på rad og række med lanterner i hænderne, mens de sang om lyset, der skinner i mørket.

Men stadigvæk ventede flere højdepunkter. Herfra gik optoget nemlig videre hen til præstegården, hvor sognepræst Poul A. Beck lagde konfirmandstue til og menighedsrådet stod klar med dejlig pizza til alle.

Måtte ringe efter mere pizza

Man havde på forhånd annonceret, at tilmelding ikke var nødvendig, men det var lige før, man fortrød, da pizzaen begyndte at få ben at gå på.

- Vi troede, vi var på den sikre side, da vi havde bestilt pizza til 100 mennesker, men det rakte slet ikke. Vi var nok på 180 gæster, inden vi holdt op med at tælle, så det var simpelthen en helt utrolig succes, siger menighedsrådsformand Mogens Møller Nielsen.

Heldigvis havde de foretaget optællingen ved indgangen til kirken, hvilket lige købte dem tid nok til at tilvejebringe noget mere pizza.

- Jeg tror alle pizzeriaer i 15 kilometers omkreds var i gang, da vi i hast måtte ringe rundt for at skaffe pizza til 100 flere gæster. Men det endte med at passe, så det var bare helt forrygende, lyder det fra Mogens Møller Nielsen, som lover, at det ikke var sidste gang med lanternegudstjeneste i Vroue Kirke.