Løgstrup og omegn – Ja tak

09. november 2021, 12:25
Sofie Ringgaard Schøning. Privatfoto

Læserbrev I tirsdags var jeg og to andre kandidater vært for valgmøde i Løgstrup hallen og uden at tage munden for fuld, så tror jeg ikke, at der bliver et valgmøde i denne valgkamp, som vil overgå dette. 185 mennesker kunne vi samle i Viborgs 5. største by. Både folk fra byen og de omkringliggende landsbyer og lokalsamfund var mødt talstærkt op. Det er fantastisk at opleve, så stort et engagement.

Men alligevel så har Løgstrup og omegn ikke haft nogle lokale repræsentanter i Viborg Byråd i de sidste 4 år – det skal vi have lavet om på nu.

Jeg er selv vokset op her og gået på Løgstrup skole, ligesom vores 4 børn gør nu. Og det var et kæmpe tilvalg, da vores familie flyttede tilbage til mit barndomshjem i Kvols.

For området har alt hvad en børnefamilie kan drømme om. Skøn natur lige op til smukke Hjarbæk Fjord, gode institutioner for de mindste, en skole, hvor børnene kan gå fra de starter i 0 klasse til de går ud i 9, et helt nyt friplejehjem og – ikke mindst – et velfungerende og levende foreningsliv i byen og landsbyerne. Der er med andre ord gode tilbud til alle og til hele livet i Løgstrup og omegn.

Det er i de mindre bysamfund, hvor man kan blive helt øm i armen og kinderne af hele tiden at hilse og smile – for her kender vi hinanden, og vi hilser og smiler.. Det er her, hvor børnene kender hinanden på kryds og tværs af årgange, og kan mødes til en gang boldspil efter skoletid. Skolen og daginstitutionens personale kan lide at være her, de søger ikke væk, for de trives år efter år, med den læring og relation de danner til kollegaerne, eleverne, forældrene og byen.

Det er her, hvor de engagerede forældre, unge og ældre er drivkraften bag som cirkusklubben, idrætsforeningen med de mange tilbud, spejderne og den kreative klub, hvor kvinder mødes og hygger sig med kaffe, kage og deres forskellige sysler. Det er her, hvor trygheden trives.

Der er så utrolig mange fordele ved de mindre samfund og vi er mange som har vundet meget mere end vi har tabt ved at flytte hertil. Men attraktive lokalsamfund vokser ikke op af jorden af sig selv. Kommunen spiller en afgørende rolle og skal i samarbejde med de mange lokale kræfter være med til at udvikle fastholde de fællesskaber, som udgør rygraden i et lokalsamfund som vores – og det gælder både de frivillige foreninger, de kommunale institutioner og også de private aktører, såsom friplejehjem naturbørnehave m.fl.

Det er alt det jeg vil værne om, hvis jeg får plads i Viborg Byråd. Og det gælder mit eget lokalområde og de mange andre stærke lokalområder. Og jeg håber du vil være med til at sikre, at Løgstrup og omegn ikke bliver glemt, når der skal træffes beslutninger!

Kom nu – stem lokalt