Et nært sundhedsvæsen med høje standarder

12. november 2021, 14:17
Kristian Pihl Lorentzen. Privatfoto

Læserbrev Vores sundhedsvæsen skal tættere på danskerne. Det går ikke, at der er for stor forskel på sundhedsdækningen fra kommune til kommune, og fra region til region. Derfor går Venstre til sundhedsforhandlingerne med afsæt i Venstres nye sundhedsudspil, der fokus på fornyelse, nærhed og tryghed.

Konkret foreslår Venstre oprettelse af 35 moderne sundhedshuse, samt 15 nye ambulancer og akutbiler rundt om i landet. Vi er klar til at investere hele 4,9 mia. kr. i de moderne sundhedshuse samt modernisering af lægehuse frem mod 2028.

Vores patienter har ventet i hele 2,5 år på at regeringen skulle rykke på sundhedsområdet – og det er alt for længe. Alle danskere bør kunne vælge en god læge i deres lokalområde. Det giver tryghed at vide, at man har valgfrihed, uanset hvor man er bosat i landet. Derfor er det Venstres ambition at sørge for 1700 flere læger i Danmark inden 2035.

Regeringens eget sundhedsudspil uambitiøst og luftigt. At tale om nærhospitaler er falsk varebetegnelse, men det klinger godt i ørerne rundt i landet. Venstre vil gøre det attraktivt for læger at etablere sig i de nye moderne sundhedshuse, som skal supplere vores sygehuse i et fremtidigt sundhedsvæsen med mere nærhed.

Vi går også til sundhedsforhandlingerne med det mål at sikre nye patientrettigheder. Herunder samlede pakkeforløb for patienter med kroniske sygdomme, medicinske og psykiske patienter samt ret til digital konsultation. Det giver patienterne tryghed og større fleksibilitet. Vi skal snarest have lavet en national plan for, hvordan vi kan uddanne endnu mere sundhedsfagligt personale i fremtiden. Det haster. Danmarks patienter fortjener mere nærhed, valgfrihed og tryghed. Og det vil Venstre kæmpe for!