Fremryk minimumsnormeringer

15. november 2021, 09:48
Marianne Gaardsdal. Privatfoto

Læserbrev Ansættelsen af flere pædagoger i Viborg kommune går for alt for langsomt.

I løbet af de næste år bliver pengene fra finansloven til minimumsnormeringer sendt ud til kommunen. Det er rigtig godt og en enormt vigtig investering. Men vi skal sikre, at den øgede normering kommer til at kunne mærkes, og at minimumsnormeringer ikke bare bliver et tal på papiret.

I Viborg Stifts Folkeblad d. 19/10 bekræftede Per Møller Jensen (S), der er formand for kommunens børne- og ungeudvalg, at der stadig er et godt stykke inden man lever op til minimumsnormeringer. Men formanden mente ikke, at Viborg kommune kunne nå det inden 2024 hvor loven træder i kraft. Det mener jeg simpelthen er for uambitiøst!

80% af pædagogerne i Viborg kommune svarede fornyelig i en undersøgelse, at de dagligt stod alene med alt for store børnegrupper.

Viborg Kommune er nødt til at være langt mere ambitiøs og handle nu – alt for længe har vores børn måtte vente på flere voksne, vi skal stræbe efter at nå minimumsnormeringerne hurtigst muligt. Det vil kræve yderligere investeringer ud over de midler, som kommer med finanslovsaftalen, men de midler skal vi finde.

Fremryk minimumsnormeringerne. Børnene kan ikke vente til 2024.