Vridsted igen først med resultatet

SF har lavet mest ravage i Vestfjends, hvilket kunne tyde på et flot valg til Mikael Løvschall fra Kjeldbjerg

17. november 2021, 00:03
Bjarne Andersen (S) tilbragte det meste af demokratiets festaften på rådhuset i Viborg, hvor en generel tilbagegang til Socialdemokratiet formentlig betyder, at der heller ikke denne gang bliver plads til pensionisten fra Fly i byrådet. Foto: Lars Rasborg

valg Som traditionen byder det, var det Viborg Kommunes mindste valgsted i Vridsted, der var først med de endelige resultater, da man allerede en time efter valgets afslutning kunne offentliggøre fordelingen af stemmerne i Vestfjends.

Med 37 procent af stemmerne er næsten intet ændret for Venstre, der i Claus Clausen har et byrådsmedlem, der må formodes at have trukket størstedelen af de 458 afgivne stemmer på partiet.

Mest rabalder har SF lavet, idet man med en stigning på 8,4 procentpoint til 13,5 procent nu næsten er ligeså store som Socialdemokratiet i Vestfjends.

Partiet har i Mikael Løvschall fra Kjeldbjerg en kandidat, der har markeret sig stærkt på spørgsmålet omkring børnehaven Myretuen i Kjeldbjerg, der kæmper for sin overlevelse og lige nu er under skærpet tilsyn.

Desværre for ham ser det ikke ud til, at partiet har klaret sig lige så godt i resten af kommunen og ifølge den seneste prognose faktisk står til at miste det ene af sine to mandater.

Socialdemokraten Bjarne Andersen fra Fly har tilsyneladende ikke formået at skaffe partiet fremgang på de kanter med et tab på 3,5 procentpoint til nu godt 14.