Stoholm fik fodfæste i Aalestrup

Gæsterne var i problemer undervejs mod en tidsudtrækkende modstander

30. november 2021, 10:16
Michael Pedersen var med til at løfte Stoholm ud af problemerne i Aalestrup. Arkivfoto: Steen Don

stoholm Det tog ikke lang tid for Stoholm at komme sig over sidste rundes hjemmebanenederlag mod Nørre Djurs. Søndag fandt holdet nemlig fodfæste igen med en udesejr på 29-24 i Aalestrup - hvilket heller ikke var uventet, da værterne stod med fem point for otte kampe, mens Stoholm kun havde sat til mod Nørre Djurs.

Dog var det ikke uden genvordigheder, at de to point kom med sydover, fortæller træner Claus Sevel.

- Det var en kamp med mange afbrydelser, og første halvleg var fuldstændig på Aalestrups præmisser. De dækkede offensivt 3-3 for at bryde vores spilrytme og få vores skytter lidt på afstand - det havde de held med, siger han.

Stoholms angrebsspil kom ikke ordentlig op i fart, så da hjemmeholdet selv fik for let spil med bolden, var Aalestrup undervejs i første halvleg foran med tre-fire mål.

- Vi fik justeret til og var ved pausen kun bagud med et mål. Det tog vi med os i omklædningsrummet og mente, vi havde fundet løsningen. Vi skalle tage noget højde på deres to giftige folk ude bagved, og dem fik vi ramt, så deres skud blev knapt så farlige, siger Claus Sevel.

Omkring et kvarter inde i anden halvleg var Stoholm i kontrol. Der kom struktur på gæsternes angrebsspil, og Aalestrup blev nødt til at gå tilbage i 6-0-formation i stedet for at holde fast i det offensive forsvar.

Over 30 spilstop

- Jeg ved ikke, om jeg var nervøs. Jeg vidste, vi kunne komme med mere, men spørgsmålet var, om vi kunne nå det. Hovedpinen var at få lukket dem ned og få noget flow i vores eget spil, siger Stoholm-træneren, som var grundigt irriteret over de mere end 30 spilstop, der blev i opgøret.

- Der skulle tørres gulv, så blev en af deres spillere liggende, og der var mange frikast.

- Aalestrup gik bolden op ad banen og havde vel kun ét forkølet kontraløb, for de vidste, de ikke skulle begynde at løbe mod os - så ville de komme i problemer. De er bevidste om, hvilken type spil, de gerne vil spille, så det kom ikke bag på os, siger Claus Sevel.

Han var glad for at have noget rutine at spille ud med undervejs.

- Jeg synes, vi fik sat vores spil, da vi fik Michael Pedersen ind for at styre det. Sammen med Kris Olesen og Martin Vilstrup løftede han os i den periode, vi var under pres.

- Også Mikkel Høgh på stregen gjorde det godt. Aalestrup er hans tidligere klub, og tilskuerne kørte lidt på ham. Men det mentale spil klarede han fint, siger Claus Sevel.