Tre i én: Iglsø Blik samler jubilæer

Iglsø Blik har flere gode grunde til fredag at invitere til reception på Smutvej

30. november 2021, 11:51
1 af 2 Ejvind Nielsen (tv) stiftede Iglsø Blikkenslagerforretning i 1976 og fik allerede dengang Jørgen Jensen (th) som medarbejder. Det har han været lige siden, mens Jacob Nielsen i midten undervejs har overtaget firmaet fra sin far og været indehaver gennem de sidste 10 år. Foto: Henrik Bagge
2 af 2 Når der forestår større arbejder kan Iglsø Blik godt opruste på medarbejderstaben, men ellers passer det Jacob Nielsen (th) godt, at han kun har to svende og en lærling at holde styr på til daglig. Foto: Henrik Bagge

iglsø Der er egentlig så meget at fejre, når Iglsø Blik fredag holder reception på hjemmeadressen klokken 13-17.

Jacob Nielsen kan fejre, at han har været indehaver af foretagendet i 10 år.

Så kan han også fejre, at han har været med i firmaet i 20 år.

Men mest imponerende af alt er nok, at en betroet medarbejder, Jørgen Jensen, har været ansat hos Iglsø Blik i 45 år.

Det vil sige, at han har haft den samme arbejdsplads siden 1976.

Det var det år, Abba udgav Dancing Queen, og Jimmy Carter vandt præsidentvalget i USA. Det er længe siden.

Er gået på efterløn

Det kunne synes fristende at nappe fem år mere og holde guldbryllup sammen med arbejdsgiveren, men Jørgen Jensen har faktisk netop haft sidste arbejdsdag.

Fra den 24. november trådte hans efterløn i kraft, selv om det ikke var med hans gode vilje, at det måtte blive sådan.

63-årige Jørgen Jensen har nemlig henad vejen fået raget noget leddegigt til sig, som han har modtaget medicin for gennem fire-fem år.

- Hænderne kunne ikke blive ved med at holde til det, siger Jørgen Jensen, der har fået at vide, at han skal slappe af i stedet for.

- Så jeg vil til at gå og have det godt, siger han, inden han grinende understreger, at han altså også har haft det godt i det firma, der reelt har været hans eneste arbejdsplads nogensinde.

- Jeg gik ud af skolen som 16-årig og var arbejdsdreng hos Peter Blik i to år, inden Ejvind overtog firmaet. Men ellers har jeg altid været her, siger Jørgen Jensen i værkstedet hos Iglsø Blik og nikker mod venstre, hvor Ejvind Nielsen står.

Gik solo i 1976

Han er far til Jacob Nielsen og overtog en lille blikkenslagerforretning fra Peter Jensen i 1976, efter at have været ansat der i et par år.

Dengang lå det i Søndergade i Stoholm, men Ejvind Nielsen døbte firmaet Iglsø Blikkenslagerforretning, da familien dengang boede i Iglsø.

Siden byggede han nyt værksted på Industrivej i Stoholm, inden firmaet for 12 år siden flyttede på landet til dets nuværende adresse på Smutvej mellem Stoholm og Daugbjerg, som også er Jacob Nielsens privatadresse.

- Jeg har haft det i 10 år selv, men jeg har været med i firmaet i 20 år. Og far havde det jo så i 35 år før det, siger 49-årige Jacob Nielsen med henvisning til Ejvind Nielsen, der stadig har sin gang i firmaet.

- Og jeg er faktisk også udlært blikkenslager her, tilføjer Jacob, der allerede inden var blevet smed.

Laver alle former for blik

Iglsø Blik udfører alle former for blikkenslageropgaver for såvel private som virksomheder, institutioner og kirker.

Også større og mere specielle arbejder bliver det til som for eksempel Skive Vandværk, der af Iglsø Blik blev beklædt med 15 tons sort zink, eller Skives gamle posthus, der sidste år fik ny kobberbeklædning på tårn og kviste.

- Det er i det hele taget mere og mere blevet beklædning. Førhen var det mest tagrender og nedløbsrør, vi lavede, siger Ejvind Nielsen.

- Alt skal være vedligeholdelsesfrit i dag. Folk vil ikke male længere, og mange nye huse er uden udhæng. Der kommer alu på hele vejen rundt i stedet for, så de aldrig skal røre ved det, siger Jacob Nielsen, der bruger det meste af sin tid på beklædning med aluminium, kobber eller zink.

Han har p.t. to svende og en lærling ansat på fuldtid samt en freelance kontordame på deltid.

Mens de gik og lavede Skive Vandværk var Iglsø Blik oppe på otte mand, men det passer Jacob Nielsen godt ikke at være for mange.

- Det kører lidt op og ned, men vi har nok at lave. Og hvis de ringer nu, bliver det da nok forår, inden vi kan komme ud at lave det.