Mr. Bean er flyttet til Fjends

Bo Andersen i Sparkær er nu indehaver af den eneste tro kopi af Mr. Beans legendariske Mini, og det er ikke mindst hans børn begejstrede for

01. december 2021, 09:01
1 af 4 Både Mr. Bean og hans ikoniske bil har fået en dobbeltgænger i Fjends i form af Bo Andersen og dennes tro kopi af den elskværdige særlings Mini. Det er (vistnok) den rigtige Mr. Bean til højre. Foto: Steen Don
2 af 4 Leonora, 10 år, og Nova, 4 år, synes, at det er topgrineren at køre rundt i den samme bil som Mr. Bean, der har en stor stjerne i familien Andersen i Sparkær. Foto: Steen Don
3 af 4 Mini-klubben i Danmark har inviteret Mr. Bean med bil med til sommertræf, og selv garderoben har Bo Andersen på plads. Foto: Steen Don
4 af 4 Den lysegrønne Mini spreder godt humør i det ganske Fjends. Foto: Steen Don

Minikopi Jamen...var det ikke?

Jo, det kan det meget vel have været.

Det er ikke din synssans, der har spillet dig et puds, hvis du mener at have passeret Mr. Bean på vejen et sted mellem Skive og Viborg.

Eller i hvert fald hans bil. Okay, så i det mindste en tro kopi af den da.

Du kan selvfølgelig også bare være en af de mange, der har drejet hovedet efter den, mens de var ude at lufte hunden eller ægtefællen i Vestergade i Stoholm.

Her står den ikoniske, lysegrønne Mini nemlig p.t. udstillet hos Stoholm Autoværksted, komplet med en gammel lænestol bundet fast på taget og en gulvmoppe bundet sammen med et kosteskaft stikkende ud ad vinduet i passagersiden.

Alt det fik Mr. Bean som bekendt rigget til i det afsnit, hvor han var på juleshopping og kom til at købe så mange varer, at han ikke selv kunne være inde i bilen.

At han bare kunne køre to gange, var ikke en tanke, der strejfede den idérige Mr. Bean, og med udstyret så nogenlunde i orden kunne han i stedet styre bilen »sikkert« hjem fra sit nye førersæde på taget af bilen, mens han med gulvmoppe og kosteskaft kontrollerede pedalerne, og snoreværk til rattet i bilen udgjorde det nye styretøj.

Det greb om sig

Det er nu ikke Dennis Laursen fra Stoholm Autoværksted, der ejer bilen.

Det gør i stedet Bo Andersen, Sparkær, der blev opmærksom på, at bilen var blevet sat til salg i Den Blå Avis. Med danske nummerplader, vel at mærke.

Sælgeren af Mini-kopien var Kasper Harpsøe fra Næstved, der i foråret selv købte den af en mand, der havde taget de første skridt henimod bilens særkender, såsom den rigtige, lysegrønne farve og den matsorte kølerhjelm.

Men selv om Kasper Harpsøe dengang bare købte bilen, der i høj grad trængte til en kærlig hånd, for at gøre den køreklar, lod han sig rive med af historien, og inden han fik slået bremserne i, stod han med en tro kopi af Mr. Beans Mini med både hængelås, lænestol på taggitteret og det famøse styretøj, der vakte behørig opsigt rundt i det sydsjællandske.

Eneste forskel fra originalen var, at førersædet sad i venstre side af bilen.

Han havde dog ikke selv noget særligt forhold til Mr. Bean, og han satte derfor bilen til salg på dba.dk, da han havde fået nok af opmærksomheden.

Mr. Bean hitter derhjemme

Og det var altså det opslag, Bo Andersen reagerede på i sommer, ikke mindst fordi hans børn gik fuldstændig i selvsving ved udsigten til at kunne køre rundt i samme bil som Mr. Bean, der har en høj stjerne i hjemmet i Sparkær.

- Mine unger synes bare, at Mr. Bean er det sjoveste, og det var også mest for deres skyld, at jeg købte den, siger Bo Andersen, der er far til Victor på 13, Leonora på 10 og Nova på 4 år.

Den fortælling kunne ejermanden i Næstved ikke stå for, og Bo Andersen fik den til en favorabel pris, selv om det ikke skortede på interesse for bilen.

- Der var nogle, der ville have den på et museum, men han ville hellere sælge den til nogen, der ville køre i den og få glæde af den. Og da jeg så havde børnene med ovre for at se på den, sagde han, at det var os, der skulle have den, siger Bo Andersen.

Nu har han hele pakken

Han havde den godt nok på en autotrailer hjem til Fjends, men siden har den været ude på landevejene at rulle.

- Jeg har kørt noget rundt i den, også i Viborg, og folk vinker og dytter og blinker og gør ved, så det er sgu sjovt, siger Bo Andersen, der med sine tre børn har bilen fyldt op.

Det betyder, at mor må blive hjemme, og et tilbud om, at hun kan sidde i stolen på taget, har hun endnu ikke taget imod.

Og så er den altså heller ikke ude at gøre landevejene usikre lige nu.

- Den står lige i vinterhi her hos Dennis. Men ellers kører den sgu fint og har været rundt på træf og diverse ting og sager, siger Bo Andersen.

Han er også blevet kontaktet af Mini-klubben i Danmark, der har et stort sommertræf, hvor de ville sætte pris på, at Mr. Bean deltog med sin Mini.

Og det ønske har Bo Andersen tænkt sig at efterkomme. Faktisk så meget, at han også har anskaffet sig det helt rigtige tweed jakkesæt med lapper på albuerne og det hele.

Og Mr. Beans bedste ven, bamsen Teddy? Ja, den har han selvfølgelig også en særdeles virkelighedstro kopi af i bilen.