Aktiv adspredelse i Sjørup Plantage

4. søndag i advent er der skattejagt i skovbunden

16. december 2021, 12:19
Pressefoto

sjørup Det var den allestedsnærværende corona, der sidste år fik Viborg Kommune til at udvikle en »aktiv adventskalender«, der sendte børnefamilier ud i naturen i julemåneden, da vi ikke måtte samles til juletræsfester og julemarkeder.

Det blev en bragende succes med deltagelse af mere end 1000 glade børn og voksne i fire adventsarrangementer, som derfor er blevet gentaget i år.

Viborg Midtby, børneskoven i Ørum og Viborg Idrætshøjskole er allerede blevet besøgt gennem de tre første søndage i advent, og tilbage er nu kun den kommende weekend, når Sjørup Plantage på 4. søndag i advent er et af tre steder, der lægger skovbund til en julejagt med Naturskolen.

Her skal man følge den afmærkede blå rute på cirka 5,3 kilometer med start på parkeringspladsen ved hundeskoven på Vestre Skivevej og undervejs tælle antallet af kaffekopper, som man ser langs ruten.

Svaret skal man angive i stemmeboksen ved slutningen af ruten, og når man frem til det rigtige antal, kan man vinde en flot præmie.

Ruten vil faktisk blive opmærket allerede fredag den 17. december, så reelt har man både lørdag og søndag til at deltage.

Vinderen vil blive offentliggjort mandag den 20. december på Naturskolen i Viborg Kommunes facebook.

Man kan finde mere info på viborg.dk/aktivadvent.