Løb julesulen af dig

Den 8. januar er Jens Buhl igen klar til at lede tropperne rundt i Sparkær

23. december 2021, 12:39
Jens Buhl Christensen arrangerer Vinterløbet i samarbejde med Sparkær Idrætsforening og med NærBrand/Topdanmark som sponsor. Arkivfoto: Henrik Bagge

sparkær Sparkær Idrætsforening er lige på den anden side af nytår igen klar med Vinterløbet, der med Jens Buhl Christensen som primus motor afvikles for femte gang.

Det er lørdag den 8. januar, at man inviteres til enten at løbe eller gå den 5,3 kilometer lange rundstrækning i et såkalt »rundeløb«, hvor man kan begive så ud på alle de runder, man har lyst og luft til.

Ruten giver et godt billede af landskabet omkring Sparkær suppleret med lidt byløb, hvor man blandt andet kommer igennem både det flade landbrugslandskab og det mere kuperede morænelandskab i kanten af Fiskbæk Ådal.

Løbet blev første gang afholdt i januar 2017 med 80 deltagere, men de efterfølgende år har der været langt over 100 deltagere, og for mange er det efterhånden blevet en tradition at deltage i Sparkær Vinterløb.

Flere har været faste deltagere hver gang, og de er da også dukket op på listen over dem, der allerede har tilmeldt sig 2022-udgaven.

Arrangementet er bredt kendt i Jylland, men der har også været deltagere fra Fyn.

Og der er efterhånden tre ting, som har indprentet sig hos deltagerne: Det skiftende vejr i januar, byens kælkebakke, som forceres undervejs, og så den efterfølgende suppe.

Løbet er nu om dage også åbent for en »familietur«, hvor man kan tilmelde sig som hold og sammen gå eller løbe én eller flere runder.

Særligt lokale har taget imod dette tilbud, mens andre også har brugt Vinterløbet som forberedelse til større vandringer.

Det vigtigste for arrangørerne er under alle omstændigheder, at man hygger sig og får en god oplevelse med motion i det omfang og tempo, som man hver især har det godt med.

- Hver gang, man går eller løber en tur, har man vundet over sofaen, som Jens Buhl Christensen udtrykker det.

Der vil være et depot med drikkevarer og noget spiseligt i start/mål-området ved foreningens klubhus.

Ved tilmelding senest den 3. januar er der mulighed for at tilkøbe medalje, mens der er mulighed for eftertilmelding helt hen på løbsdagen uden medalje.

Arrangementet vil blive afviklet efter de retningslinier, som myndighederne har givet i forbindelse med corona.