Julehjælp til udsatte familier næsten fordoblet

77 familier fik i år en håndsrækning fra Dansk Julehjælp Viborg-Skive

29. december 2021, 09:22
Fra venstre i billedet Niels Burchardt, Holger Larsen, Anna-Marie Milbo og Frank Secher, der tilsammen stod for 45.000 af den donation på 60.000 kroner, som Dansk Folkehjælp i Viborg-Skive brugte på julehjælp til 77 udsatte familier. Privatfoto

julehjælp Lørdag 11. december uddelte Dansk Folkehjælp Viborg-Skive julehjælp til udsatte familier i Skive og omegn, og formand, Casper Larsen, glæder sig over, at rekordmange familier fik hjælp.

Hele 77 familier fik en håndsrækning, så de kunne få en bedre jul. Sidste år fik 39 familier hjælp. Der er altså næsten tale om en fordobling siden sidste år. Der blev i alt indsamlet 60.000 kroner, som alle gik ubeskåret til julehjælpen.

- Det er skønt, at så mange har bakket op om julehjælpen. Det er dejligt, at vi kan hjælpe så mange familier, fortæller Casper Larsen, der er formand for lokalafdelingen i Dansk Folkehjælp Viborg-Skive.

Pengene er kommet ind via donationer fra virksomheder og salg af Skivekalenderen, som er en lokal julekalender, der er udviklet med det formål at skabe julehygge på den ene side og støtte udsatte børn og familier på den anden side.

Gør stor forskel

Louis Nielsen i Skive var igen inddraget i arbejdet med salget af Skivekalenderen, som kunne købes i butikken, og samtidig donerede butikken og indehaver Niels Burchardt 10.000 kroner til julehjælpen. I alt blev der indsamlet 35.000 via Skivekalenderen.

- Vi er glade for samarbejdet med Louis Nielsen, salget af kalenderne og naturligvis den flotte donation. Det gør en stor forskel for mange mennesker, fortæller Casper Larsen.

Niels Burchardt er glad for at kunne støtte igen i år, og over, at så mange familier har fået hjælp.

Flere og flere familier får behov for julehjælp, hvorfor det også smerter Casper Nielsen, at alle familier ikke kunne få hjælp i år.

- Mange flere familier fik hjælp, men vi havde ikke nok til at kunne hjælpe alle. Vi håber meget på lige så stor opbakning og måske endda større opbakning næste år, fortæller Casper Larsen.

- Vi er med igen næste år, og vi ønsker alle en god jul, fortæller Niels Burchardt.