Nytårsdyp til vinterbadere i Fjends

Isen brydes i både Birkesø ved Stoholm og Limfjorden ved Virksund i anledning af årsskiftet

30. december 2021, 09:29
Det traditionelle nytårsgys i Birkesø plejer at være en stor attraktion blandt vinterbaderne som her i 2019, da man ikke behøvede at bryde isen, før den store fællesdukkert. Arkivfoto: Henrik Bagge

badning Vikingerne i Fjends gør klar til at ramme nytåret i den friskest tænkelige forfatning.

Således indbyder vinterbaderne i både Virksund og Stoholm til en kold nytårsdukkert i henholdsvis Limfjorden ved Strandtangen og Birkesø nord for Gammelstrup.

Og er man superfresh som type, kan man faktisk nå dem begge, da isen brydes i Birkesø allerede torsdag, mens man i Virksund venter til selve nytårsaften fredag.

Alle er velkomne

Det er Morten Brøndum, der har oprettet facebook-begivenheden »Nytårsbadning i Birkesø«, hvor man mødes den 30. december klokken 10 til det kolde gys.

Man er også velkommen til at komme forbi, selv om man er for kuldskær til selv at hoppe i, hvis man blot ønsker at iagttage det spektakulære skue, det normalt er, når de mange vinterbadere samlet hopper i vandet fra badebroen.

Efterfølgende kan man så passende deltage i den fælles hygge for både store og små i den familievenlige begivenhed.

Der vil blive tændt bål til både popcorn og kiks med skumfiduser, og man opfordres til selv at sikre genopvarmningen med den medbragte kaffe, kakao eller suppe, mens »en lille en til halsen« også er kutyme til nytårsdykket.

Sauna på vej

I Virksund er det Hans Egelund, der har oprettet facebook-begivenheden »Virksund Vinterbadeklub inviterer til nytårsbadning«, hvor man opfordres til at møde op tidligt fredag den 31. december for at »gå i vandet kl. 9.15 og ønske hinanden et godt nytår«, som det hedder i opslaget.

Desuden opfordres man også her til at medbringe »en lille en«, nogle bobler eller noget andet at varme sig på til efterfølgende hygge på stranden.

Virksund Vinterbadeklub er næsten ny, men nærmer sig allerede 40 medlemmer, og som yderligere trækplaster kan klubben oplyse, at man med en generøs donation fra Spar Vest Fonden fra omkring den 1. februar kan tilbyde en finsk kvalitetssauna til sine medlemmer.