Bogglade børn belønnes

Slots- og Kulturstyrelsen har sendt 660.000 kroner efter 4000 børn i dagtilbud i Viborg Kommune

04. januar 2022, 08:37
Foto: Slots- og Kulturstyrelsen

fjends Slots- og Kulturstyrelsen har netop uddelt midler fra en pulje med navnet BOGglad, og med 660.000 kroner sendt i retning af Viborg kan kommunens 4000 børn i dagtilbud nu glæde sig til at få udvidet og opgraderet biblioteket betragteligt.

At sammensætte en ny og varieret bogsamling til alle kommunens 57 dagtilbud er nemlig blevet opgaven for Viborg Bibliotekerne i samarbejde med pædagoger og børn fra fem udvalgte dagtilbud, og den opgave skal de være i mål med i løbet af foråret.

- Vi har fået en fantastisk julegave til børnene i Viborg Kommunes dagtilbud. I 2021 sikrede vi gennem projekt »Læsespots«, at alle børn i kommunens SFO’er har fået nye bøger. Nu kan vi med projekt »Læseglæde i alle dagtilbud« og pengene fra BOGglad-puljen også give de mindste børn gode og inspirerende læseoplevelser, siger Biblioteks- og Borgerservicechef Britta Thuun-Petersen i en pressemeddelelse.

I forbindelse med projekt »Læsespots« var det Viborg, der stod for det største af projekterne i den landsdækkende indsats omkring læselyst og læsefællesskaber i SFO’erne, som også blev støttet af Slots- og Kulturstyrelsen.

I det nye projekt kommer de fem medvirkende institutioner i udvælgelsen af bøger til at deltage i workshops, hvor de giver input til genrer, temaer og brug af bøger på en måde, der passer til netop deres institution.

På den måde inddrages børnene direkte i processen og får ejerskab over de bogsamlinger, som de selv er med til at udvælge og skabe indhold i.